ye-logo.v1.2

У Хмельницькому Посол Індії презентував книгу, в якій описав філософію його народу та науку

Культура 1926
Книгу можна прочитати українською та англійською мовами
Книгу можна прочитати українською та англійською мовами. Фото: автора

Книга доступна англійською та українською мовами.

Сьогодні, 23 вересня, у хмельницькій книгарні Посол Індії в Україні презентував власну книгу присвячену філософії його країни. Манодж Кумар Бхарті над "Індійською філософією крізь призму сучасної науки" працював близько 40 років. Друкована робота є результатом біля 30 років досліджень, аналізу, взаємодії з інтелектуалами, науковцями та виступів Посла перед студентами різних університетів.

«Якщо ми говоримо про індійську філософію, то багато чого може спантеличувати людей. Коли я був молодшим, теж задавав багато питань, але ніхто мені не міг дати на них відповідь. Згодом, я почав збирати відповіді по шматочках і об’єднав їх в одну книгу, яку представляю»,- розповідає Посол.

За його словами, науковці досі не знайшли одностайного пояснення що таке Всесвіт, життя, де були люди до свого народження і куди вони потрапляють після смерті. Манодж Кумар Бхарті каже, що індійці ще 6 тисяч років тому знали відповіді на ці питання і записали їх в давніх текстах. Деякі з опублікованих тверджень можна перевірити й довести, а деякі ні.

Посол працював над книгою десятки років

«Згідно з індійською філософією існує абсолютне знання про Всесвіт, смерть, життя, і кожен може отримати цю інформацію тільки особисто. Для того щоб спростувати або підтвердити цю гіпотезу нам потрібно провести експеримент – медитувати. У стані глибокої медитації ми зможемо отримати відповіді на наші запитання», - зазначив Посол.

Довгих 25 років він намагався зрозуміти, що відбувається під час медитації, поки один його синів не порадив подивитись мультфільм «Плаский світ». У ньому йдеться про те, що наше життя існує у кількох вимірах.

«У просторі є три виміри, четвертий вимір – це час. А медитація це п’ятий вимір, той що піднімає нас вище всього і тоді все стає ясним та зрозумілим. Кілька років я витратив на те, щоб наукова обґрунтувати існування цього 5-го виміру», - додав автор книги.

Маноджі Кумару Бхарті таки вдалось знайти відповіді й наукові приклади, які підтверджують тези індійської філософії. Усі вони викладені в книзі. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую