ye-logo.v1.2

Тетяна Фтемова: «Ніякі погрози лікарів не могли мене зупинити напівдорозі до фіналу»

Культура 4331
Фото: з архіву Тетяни ФТЕМОВОЇ.

Фіналістка проекту «Народна зірка-3», кам’янчанка Тетяна Фтемова вірить, що в котромусь з майбутніх конкурсів таки переможе. Бо є заради кого до цього прагнути.

Софіти погасли, репетицій більше немає, пора пакувати валізи і – додому... Спогади – оце й усе, що залишилося в неї після проекту «Народна зірка-3», в якому нікому невідома кам’янчанка Тетяна Фтемова, виступаючи в дуеті зі співачкою Наталкою Валевською, дійшла до фіналу, підкоривши своїм голосом півкраїни. Перемога була так близько, але... «Не судилося», – нині скаже вона. І додасть: «У мене ще будуть перемоги, бо мені є заради кого до них іти».
«Ось вона – майбутня зірка»
Усе, що вона робить нині – заради сина. І трішки – для себе. Впевненість у собі – головне, що дав їй цей народний проект. Вона вже не соромиться зізнаватися, що в житті їй завжди не вистачало саме цієї впевненості. І, бувало, всі плани йшли шкереберть. І стосунки складалися не так, як треба.
Коли тато Назара покинув родину і залишив Тетяну матір’ю-одиначкою, вона не знала, як жити далі. Ані тобі «до побачення» не кинув на прощання, ані вісточки не прислав за чотири роки. Тетяна зізнається, що чекала щодня (а, може, й нині чекає), що коханий таки повернеться. А не дочекавшись, зрозуміла, що сина доведеться ставити на ноги самій, тож, бралася за роботу. 
Вона завжди мріяла співати на великій сцені. Від батьків їй дістався унікальний слух, а тому свій голос вона почала випробовувати ще в дитинстві. Особливо любила наспівувати народні пісні. І навіть після школи навчатися пішла «в музикалку» – до Кам’янець-Подільського училища культури на хорове відділення. А от на кастинги якихось співочих конкурсів жодного разу поїхати так і не зважувалася. Аж до минулого року.
«Якось я гостювала у своєї названої тітки в Старій Ушиці, – розповідає Тетяна. – Якраз тоді її дочка збиралася їхати на кастинг «Народної зірки». Ну, і разом з нею «командирували» мене – щоб приглянула». Вже на кастингу Тетяні подумалося: може, і собі спробувати? І заспівала! Та так, що в журі не виникло сумнівів: «Ось вона – майбутня зірка». Так вона потрапила на проект, де згодом дізналася, що співатиме разом із землячкою – Наталкою Валевською.
«Наталя в мене вклала дуже багато сил, – зізнається Тетяна. – Буквально не давала мені ступити кроку назад. Не давала опускати руки. Це вона навчила мене бути впевненішою в житті. Нині, на жаль, ми спілкуємося рідше»... Саму ж Наталю настільки схвилювала трагічна історія кохання Тетяни Фтемової, що вона вирішила втілити її в життя і в новому кліпі «Твое молчание», розповівши сумну історію своєї подруги на всю країну. 
«Я робила усе це заради сина»
Співаючи в п’ятому ефірі «Народної зірки-3» неповторну «Je suis malade» Лари Фабіан («Я – хвора» французькою), Тетяна ще не знала, що дуже скоро ці слова їй доведеться навчитися промовляти, не лише згадуючи про своє нещасливе кохання. Вона вже зуміла оговтатися від болючих почуттів, пробачила і зраду, і підлість й навчилася жити лише заради сина. І ось доля підкинула їй чергове випробування прямо за крок до вершини, на яку вона так довго і так наполегливо сходила: до мрії стати зіркою естради. Коли під час репетиції чергової конкурсної пісні Тетяні раптово стало зле і її відвезли до шпиталю, лікарі не стали приховувати правду: співати їй більше не можна – терміново потрібна операція на щитовидці...   
«Я буду сумувати за тобою, матусю!» – сказав на прощання мені Назар, коли я від’їжджала до Києва. І я згадувала ці слова, коли мені було важко, – зізнається Тетяна. – Тому ніякі погрози лікарів не могли мене зупинити напівдорозі до фіналу. Адже я робила усе це заради сина. Можливість виграти приз в півмільйона гривень, звісно, для мене була гарним стимулом. Ці гроші я хотіла витратити на гідну освіту для нього. Ще – мріяла придбати квартиру і оселитися з Назарчиком у місті. Адже в селі не так багато можливостей реалізувати себе».
“Назар – головний чоловік в моєму житті”
Звісно ж, поразка у фіналі «Народної зірки-3» Тетяну не могла не засмутити.
«Але треба жити далі, – по-філософськи каже вона. – Після проекту в мене побільшало роботи, є замовлення на корпоративи. Наразі я в Кам’янці-Подільському знімаю квартиру, бо після концертів, які, зазвичай, закінчуються пізно, до села (вона родом з Малинівців) повертатися вже нічим. Виховую сина. Нині Назар – головний чоловік в моєму житті». Тетяна каже, що досі ніяковіє, бо на вулицях Кам’янця її впізнають практично усі. А вона до такої «зірковості» не звикла. Відпочити в «теплих краях» по путівці, яку їй подарували у фіналі «Народної зірки-3» так і не встигла: «Тур був до Єгипту. Припав саме на розпал заворушень, тому довелося приз забрати грошима».
«А до Польщі, в гості на запрошення Барбари Брильської поїдете?» – запитую. «Навряд чи... – зізнається Тетяна. – Багато з тих речей, про які говорять на сцені, в повсякденному житті забувають... Та й сідати на дієту, про яку мені Барбара стільки говорила, не збираюся. Моя «щитовидка» мені цього не дозволить. А тому люблю себе такою!»
На операцію Тетяна поки що так і не зважилася. Але вірить, що з Божою волею, все минеться, а тому, каже, не варто зациклюватися на якихось болячках, а жити. Щодня так, щоб із заходом сонця хотілося посміхнутися і зізнатися хоча б самій собі: “Гарний був день!”
І звісно ж, не полишає думки, що у котромусь з майбутніх проектів, їй таки вдасться перемогти. Нещодавно відіслала анкету на конкурс «Голос країни». А раптом поталанить?!


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую