ye-logo.v1.2

Вихідні у Хмельницькому: афіша заходів на 12-14 жовтня

Культура 3995
Цими вихідними хмельничани відзначатимуть свято Покрови, День козацтва та захисника України
Цими вихідними хмельничани відзначатимуть свято Покрови, День козацтва та захисника України. Фото: lviv.molbuk.ua

Програма заходів.

Ці вихідні потішать містян не лише приємною осінньою погодою, а й порцією цікавих заходів у Хмельницькому. Сьогодні до парку Чекмана приїде цирк з Києва й покаже свої перші вистави.

У суботу байкери області зберуться у центрі Хмельницького, щоб закрити мотосезон. Цього року вони востаннє проїдуться на своїх двоколісних вулицями міста. Цього ж дня у сквері імені Шевченка відбудеться фестиваль вуличної їжі.

Для діток у книгарні Є підготували дитячу суботу. Малечі розкажуть, коли вперше було надруковано книгу, де знаходиться найбільша бібліотека у світі та як і для чого працюють видавництва. А пізніше тут всім охочим покажуть пісочну анімацію «У світі книжок».

У неділю українці святкують одразу три свята: свято Покрови Божої Матері, День українського козацтва та День захисника України. З їх нагоди в хмельницькій філармонії організують концерт.

Не забувайте про виставки, які діють у нашому місті. У Хмельницькому обласному художньому музеї представляють експозицію "Українське мистецтво другої пол. ХХ ст. — ХХІ ст.: полістилізм". Виставка "Зі скарбниці матінки-природи" діє в обласному краєзнавчому музеї, де представлені експонати, зібрані в різних природних зонах земної кулі. У виставковій залі дитячої школи декоративно-прикладного мистецтва експонують виставку живопису та скульптури «Мелодія пластики» Миколи Сівака. Виставку Міжнародного Салону Художньої фотографії «Фотовернісаж на Покрову, 2018» відкрили у музеї-студії фотомистецтва., в арт-центрі «Масло» демонструють виставку "Інтроспекція: відкриваючи себе". У «Галерії на Проскурвіській» можна переглянути виставку Оксани Стратійчук "Мокуліто".

Щоб ви не пропустили найцікавіше, Сайт Є підготував для вас чергову підбірку подій, які відбудуться протягом вихідних у Хмельницькому.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

П'ятниця (12 жовтня)

Фото: KUDA-SPB

Цирк Шапіто "Вогні Києва"

У Хмельницькому з 12 по 21 жовтня пройдуть гастролі Великого Державного ЦИРКУ ШАПІТО "Вогні Києва" . Цирк буде розташований у парку ім. М. Чекмана. У програмі: жонглери, акробати, повітряні гімнасти, еквелібристи, фокусники, велика группа дресированих тварин і веселі клоуни. Цирк опалюється +21.

Коли: 17:30

Де: парк імені Михайла Чекамана

Вартість: 90-350 гривень

Аrtist talk з художником Тарас Полатайко

Художник представить для хмельничан та гостей міста найбільш знакові проекти в своїй творчості. Українсько-канадський художник тривалий час жив у Канаді, однак 2014 року повернувся в Україну. Це було пов’язано із суспільно-політичними подіями в країні. У світі митець відомий провокаційною творчістю — інсталяціями, картинами, перформансами та фільмами.

Коли: 17:00

Де: Хмельницький обласний художній музей, Проскурівська, 47

Вартість: 20 гривень

Воркшоп « Планування нового сезону в органічному ягідництві»

Запрошуємо власників, керівників та спеціалістів мікро-, малого та середнього ягідного бізнесу взяти участь у воркшопі. Метою воркшопу є вирішення виробничих питань фермерів, які стосуються: дотримання при виробництві європейського стандарту ЄС № 834/2007 та №889/2008, вирішення технологічних та виробничих питань, які виникають в процесі вирощування органічної продукції, вивчення нових тенденцій та інновацій.

Коли: 9:00

Де: Агенція сталого розвитку "АСТАР", вул. Героїв Майдану, 38

Вартість: 1000 гривень

Конкурсна програма «Я України син»

Конкурсна програма з нагоди Дня Українського козацтва та Дня захисника України відбудеться між навчальними та виховними закладами мікрорайону Гречани «Я України син».

Коли: 17:00

Де: Спортивно-культурний центр «Плоскирів», вул. Курчатова, 90

Вартість: безкоштовно

День захисника України

Хмельничан та гостей міста запрошують покласти квіти до Меморіальної дошки пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників АТО, що на майдані Незалежності. На кладовищі в мікрорайоні Ракове пройде панахида за загиблими героями російсько-української війни та освячення пам’ятників.

Коли: 9:15, 10:00

Де: майдан Незалежності, кладовище в мікрорайоні Ракове

Вартість: безкоштовно

Субота (13 жовтня)

Фото: з архіву редакції

Zакриття мотосезону 2018

У планах біля кінотеатру ім. Т. Г. Шевченка драйвувати під акорди гурту «CvitLypy», армреслінг, Pole dance show, сюрпризи та подарунки. А вже о 15:00 формуватимуться мотоколони для проїзду містом. А на завершення святкувань запрошують на вечірку до Tarantino*Bar з The Bottles band, Strip Dance Show, Mad Dance Nigh разом із Dj Marbak&Dj Andy до світанку.

Коли: 11:00, 20:00

Де: Майданчик біля кінотеатру ім. Т. Г. Шевченка, вул. Проскурівська, 40, Tarantino*Bar, вул. Проскурівська, 83/1

Вартість: безкоштовно, вхід на вечірку - 50 гривень

Фестиваль вуличної їжі «Проскурівські смаколики»

Ресторатори не матимуть жодних обмежень щодо меню, а організатори обіцяють докласти усіх зусиль, аби створити на фестивалі ліричну атмосферу. На фестивалі буде родзинка, а от яка – поки що тримається у секреті.

Коли: протягом дня

Де: сквер імені Т. Шевченка

Вартість: безкоштовно

Пісочна анімація "У гості до книжок"

Книгарня “Є” запрошує на захід від центру анімаційних мистецтв. За участю Оксани Мергут та її студії. Як тільки не оживали книжкові історії в нашій книгарні! Та на цей раз наших читачів дивуватиме жива історія інших художників. Та ще й як: для цього їм необхідно кілька чарівних інгредієнтів, деякі з яких - світло і...Пісок!

Коли: 15:00

Де: Книгарня "Є", вул. Проскурівська, 2

Вартість: безкоштовно

Заключний концерт Міжнародного Майстер-класу для диригентів

Участь у концерті беруть: Академічний симфонічний оркестр Хмельницької обласної філармонії, диригенти з України, Швейцарії, Франції та Німеччини, студенти Оркестрової Академії молодих музикантів з України та Швейцарії.

Коли: 17:00

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Дитяча субота "Навіщо людям так багато книжок?"

Захід відбудеться за участю Рахно Юлії. Для кого письменники пишуть книжки? Чому в світі так багато бібліотек та книгарень... І для чого взагалі до них ходити? Чому людина повинна вміти читати, і бажано не однією мовою? Скільки запитань може прийти в голову найменшим читачам. Із купою “чомучних” питань малюк зможе розібратися на цьому заході "Навіщо людям так багато книжок?". Там відвідувачі дізнаються, коли вперше було надруковано книгу, де знаходиться найбільша бібліотека у світі та як і для чого працюють видавництва.

Коли: 12:00

Де: Книгарня "Є", вул. Проскурівська, 2

Вартість: безкоштовно

Семінар "Перспективи розвитку яєчного бізнесу у Подільському регіоні"

Тематика семінару: Аналіз та визначення ринків збуту яєчної продукції. Ознайомлення з успішними моделями розвитку міні-птахоферм. Знайомство з новітніми технологіями та науковими розробками. Вивчення різної техніки та практичних особливостей її використання. Вивчення можливостей ефективного використання відходів на міні-птахофермах.

Коли: 9:00

Де: Агенція сталого розвитку "АСТАР", вул. Героїв Майдану, 28

Вартість: безкоштовно

Неділя (14 жовтня)

Фото: korrespondent.net

Концерт "Пісні української звитяги"

Участь беруть: Академічний ансамбль пісні і танцю "Козаки Поділля", спеціальний гість - гурт "МОТОР'РОЛЛА". Художній керівник - Степан Дробіт, головний балетмейстер - Сергій Качуринець, головний хормейстер - Катерина Дробіт, керівник оркестру, диригент - Богдан Балема.

Коли: 17:00

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

The Hiraeth + Twelves у HOT CLUB

The Hiraeth - український Metalcore/Alternative Metal гурт, що утворився у серпні 2016 року в м.Київ. У своїй музиці група об'єднує виразне звучання, експресивність і мелодійність. На рахунку колективу 2 випущених сингли й дебютний ЕР "Intention". Будьте готові до серйозної порції драйву, емоцій і справжньої якісної музики. TWELVES | XII - українська Alternative Metal - група, що утворилася у Львові в 2016 році. Музика групи складається з міксу metal, alternative metal, metalcore, post-hardcore, hardcore.

Коли: 19:00

Де: HOT CLUB, вул. Подільська, 93

Вартість: безкоштовно

Про більше подій дізнавайтеся у розділі «Афіша» сайту «Є»
Якщо Ви знаєте, про якийсь захід, але не знайшли його у «Афіші», будемо вдячні, якщ о повідомите. Це можна зробити за телефоном: 067 905 95 55, написати на електронну скриньку [email protected], або через форму «Додати подію» у розділі «АФІША» сайту «Є». Для цього потрібно вказати назву події, її опис, місце, дату і час проведення, а також власний номер телефону для перевірки інформації.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую