ye-logo.v1.2

Симфонічний оркестр зустрів свій ювілей з аншлагом

Культура 2604

Шанувальники 21-го лютого не втомлювались бурхливими й тривалими оплесками дякувати своїм улюбленцям: диригентам Сергію Леонову, Сергію Рабійчуку, співакам Фатімі Чергіндзії, Олені Леоновій, Віктору Шайді, Сергію Іваськевичу й всім музикантам за неперевершену вико­навську майстерність.

За словами директора академічного обласного симфонічного оркестру Віктора Пасеки, його створення в 2001 році було схоже на добровільну колективізацію, адже музиканти прийшли зі своїми інструментами. Оркестр під орудою заслуженого діяча мистецтв України Сергія Леонова з перших днів свого існування привернув увагу любителів класичної музики.
Репертуарна політика колективу щоразу знайомила слухачів з різними жанрами й стилями, напрямками як у класичній, так і сучасній музиці. З приходом у колектив в 2005 році диригента Сергія Рабійчука, значно збільшилась кількість прихильників сучасної музики. Завдяки творчій співпраці з провідними солістами та диригентами України, Італії, Австрії, Великої Британії, США музиканти оркестру шліфували свою майстерність і постійно вдосконалювалися.
Тепер симфонічний оркестр можна сміливо назвати візиткою  Хмельницького. Його добре знають за межами міста, області і за кордоном. А оцінкою професійної діяльності музичного колективу було надання йому в грудні 2010 року Міністерством культури і туризму України статусу академічного.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую