ye-logo.v1.2

У Кам’янці-Подільському визначилися чим приваблюватимуть туристів у 2019 році

Культура 2748
в Кам
в Кам'янці-Подільському вже розробили календар туристичних подій на 2019 рік. Фото: з архіву

У місті підготували нову туристичну концепцію.

Кам’янець-Подільський у 2019 році приваблюватиме туристів місцевим колоритом – подільською кухнею та звичаями. Це визначено в туристичній концепції, яка отримала назву «Кам’янець на Поділлі – український колорит», заявила директор департаменту гуманітарної політики міської ради Альона Кузема.

«Для нашого міста не новина в тому, що кожного року індустрія гостинності має свою концепцію. Щороку Кам’янець стає то магічним, то ретро, то островом скарбів. На 2019 рік ми вирішили звернути більше уваги на автентику міста над Смотречем. Мотивуємо це тим, що наше місто хоч і є симбіозом культури семи народів, але тут споконвічним господарем були наші предки – українці. Ми дуже хочемо, щоб туристи, які шукають виключно подільське в архітектурі та традиціях, в кухні та одязі, в піснях чи танцях, знайшли це в Кам’янці-Подільському», – сказала Кузема.

За її словами, концепція буде презентована в день відкриття туристичного сезону, під час якого буде зареєстрований черговий рекорд, який буде пов’язаний з фольклором.

«Концепцією «Кам’янець на Поділлі – український колорит» ми завдаємо тренд і всім працівникам туристичної галузі. Ми спонукаємо їх до того, аби вони, кожен у своєму напрямку, побільше уваги звертали на наше – традиційне, подільське. Акцент в гастрономії буде на подільські страви, організатори івент-заходів порушать тематику подільських традицій та звичаїв. Навіть брендбук ми плануємо оформити народним орнаментом. Також у планах – сформувати новий туристичний продукт – подільський сувенір», – ділиться планами Альона Кузема.

Вже сформований календар туристичних подій та заходів. Загалом наступного року буде проведено 37 фестивалів, свят і масових шоу, серед яких, як традиційні заходи - фестиваль повітроплавання «Золота Омега», фестиваль історичної реконструкції Schola militaria, міжнародний військово-історичний фестиваль «Остання столиця», День міста Кам’янця-Подільського та інші. Окрім цього, наступного року вперше у місті буде проходити фестиваль «Тріумфальна арка».

«Під час цієї події ми хочемо зробити реконструкцію першого польоту повітряної кулі в Україні, яка у наступному році буде відзначати 235-ту річницю. Окрім цього, під час фестивалю «Тріумфальна арка» ми хочемо показати кам’янчанам та гостям міста побут та звичаї людей, які жили у 18 столітті. А назва фестивалю з’явилася завдяки тому, що саме в цей час у Кам’янці-Подільському була збудована знаменита тріумфальна арка біля костелу святих Петра і Павла», - розповіла Альона Леонідівна.

Директор департаменту гуманітарної політики міськради каже, що на проведення програми культурно-мистецьких заходів будуть просити депутатів виділити з бюджету 1,5 мільйона гривень, що в вдвічі більше, ніж минулоріч.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую