ye-logo.v1.2

Хмельничанам покажуть закулісся знімального процесу

Культура 2254
Персонажами виставкового проекту стали люди, які переживають буденний досвід підготовки або організації зйомок
Персонажами виставкового проекту стали люди, які переживають буденний досвід підготовки або організації зйомок. Фото: facebook.com

Сьогодні в Хмельницькому відкриють виставку картин «Backstage».

Виставка «Backstage» київського художника Юрія Денисенкова є другим персональним проектом автора у просторі арт-центру «MASLO» в Хмельницькому.

Як зазначають оргаізатори, художній інтерес Денисенкова переважно спрямовано на те, що зазвичай лишається на перефиріі нашої уваги: рештки ліпнини на стелі, мураха, що застигла у варенні, рекламний банер, з під якого виглядає радянський рельєф. 

Однак у новому проекті художник цікавиться тим, що зазвичай лишається взагалі поза полем нашого зору - закулісся знімального процесу. «Протягом 10 років Юрій Денисенков спостерігав за тим, що відбувається за лаштунками знімального процесу. Відтак основними персонажами виставкового проекту стали люди, які переживають буденний досвід підготовки або організації зйомок у задушливих павільйонах, - йдеться у повідомленні. - У центр нашої уваги потрапляє те, на що нам зазвичай не пропонують дивитись в екранах монітора чи телевізора. Ми опиняємось поза запропонованої штучноі картинки популярних шоу».

Люди "поза сценою" виглядають воєвничо, монументально, так, наче їх образи вихоплено не зі знімального павільйону, а з місця воєнних дій. Фікція поступається місцем реальності. На місце першої приходить життя, сповнене ризику, травм, відчуження та боротьби.

Відкриття виставки «Backstage» відбудеться сьогодні, 17 листопада, о 18:00 в арт-центрі «Maslo» (Староконстянтинівське шосе , 20\3). Триватиме виставка до 8 грудня.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую