ye-logo.v1.2

Новорічно-різдвяні традиції відомих українців

Культура 4364
Фото: svalyavanews.in.ua

Про свої традиції святкування Різдва та Нового року поділилися українські знаменитості з читачами сайту «Є».

Для багатьох людей Новий рік та Різдво – це час змін, віри у краще майбутнє та сподівання, що все задумане здійсниться. Кожного разу, перегортаючи сторінку календаря, ми очікуємо чогось нового і надзвичайного, сподіваємось втілити свої найсміливіші мрії. А ще під зимових свят усі рідні та близькі збираються разом, щоб зустріти Новий рік, обмінятися подарунками, з’їсти смачної куті та поколядувати. Про свої традиції святкування Різдва та Нового року поділилися українські знаменитості з читачами сайту «Єи».

 

Сергій Костецький: «Під бій курантів загадую бажання»

Для співаючим хореографа, переможця танцювального Євробачення-2008 у Глазго, переможця танцювальних проектів «Танці з зірками» та «Танцюю для тебе» Сергія Костецького, Новий рік – це час для загадування бажань під келих шампанського, це запах ялинки та мандарин, це час для подарунків та слова вдячності один одному.

«Для мене новорічно-різдвяні свята є тим періодом, коли відбувається перезавантаження усього. В цей час я ніби підводжу невидиму лінію своїм справам, які реалізувалися у році що минає і водночас починаю будувати плани, які б хотів реалізувати у прийдешньому році», - зізнається танцюрист.

Зазвичай, Новий рік Сергій Костецький зустрічає у сімейному колі або з близькими друзями. «Це час, який я хочу по максимуму провести з найріднішими людьми. Ми збираємося разом та готуємо смачні страви. На святковому столі неодмінно мають бути голубці, салат «Олів’є» та смажена курка. Без цих страв не обходиться жодне свято у нашій сім’ї. Після вітання Президента ми йдемо на вулицю і запускаємо в небо салюти», - розповідає зірка.

Для читачів сайту «Є» бажаю весело провести у родинному колі новорічно-різдвяні свята. «Гармонії в родині і завжди такого настрою, щоб хотілось танцювати!», - бажає Сергій.


Олександр Пономарьов: «Спеціально до різдвяних свят я написав ще одну колядку»

 Для співака Олександра Пономарьова новорічно-різдвяні свята – особливий час, який можна провести з рідними та близькими.

«Спеціально до різдвяних свят я написав ще одну колядку, яку можна прослухати на моєму ютуб-каналі. В минулому році, якраз перед Новим роком у колі друзів хотіли послухати щось наше, українське, тепле, різдвяне… І не знайшли в достатньому обсязі. Європейці і американці дуже люблять колядку Леонтовича, написану сто років тому. Звичайно, це чудово, що її любить весь світ, але пора відроджувати традицію, адже українці дуже люблять Різдво і дуже люблять співати», – вважає співак.

Її і багато інших колядок планує співати Олександр Пономарьов під час різдвяних свят, які проведе у колі найрідніших людей. «Буде й дванадцять страв, і кутя, без якої не уявляю цього величного свята, і подарунки та вітання», - ділиться планами зірка.

Читачам сайту «Є» співак бажає в прийдешньому новому році миру, спокою, кохання, поцілунків, сонця, дитячого сміху і усього-усього найкращого. 


Alyosha: Під бій курантів я загадую бажання»

 

Українська співачка, композитор, автор багатьох пісень, представниця України на пісенному конкурсі Євробачення, який проводили навесні 2010 року в місті Осло, де вона посіла десяте місце Олена Кучер-Тополя (відоміша під псевдонімом Альоша) святкує Новий рік та Різдво в колі близьких та рідних.

«Надходить чудовий час, коли є нагода зібратися усією дружньою сім’єю і насолодитися святковою атмосферою новорічно-різдвяних свят. Особливо з появою дітей, ці дні мають магічний та дитячий настрій. Для мене це повернення в дитинство, в якомусь сенсі», - розповідає співачка.

Незмінною традицією напередодні Нового року у сім’ї Альоші є прикрашання ялинки. Також зірка зізнається, що поки куранти б’ють 12, вона загадує бажання.

«У нас традиційно на столі є качка по-пекінські та салат «Олів’є». Також я дуже люблю салат «Мімоза» і якщо вистачає часу, то обов’язково готую цю страву. Однак мені здається, що я ніколи не зможу так приготувати цей салат як моя матуся. У неї він виходить дуже ніжним і надзвичайно смачним»,- зізнається Альоша.

Для читачів «Сімейної газети» зірка бажає єдності, сильного духу і щирої молитви.


Міла Нітіч: «Ялинку прикрашаю іграшками ручної роботи»

«Різдво та Новий рік – це дуже світлі свята і з кожним роком вони для мене стають все більше сімейними. Вечірки, друзі – це класно, але не на новорічно-різдвяні свята. Інша альтернатива – це робота, яка є найкращим відпочинком для артиста. Адже круто, коли зірка може зустріти Новий рік на сцені, виступаючи перед своєю публікою», - розповіла українська співачка Міла Нітіч.

Артистка зізнається, що новорічно-різдвяні традиції у її родині мало чим відрізняються від тих, яких дотримуються у багатьох українських родинах.

«Вже декілька років поспіль я ставлю живу ялинку у своїх столичній квартирі. Обов’язково щороку купую по 5-10 іграшок ручної роботи, якими потім прикрашаю новорічну красуню. Інколи в гості до мене приїжджають батьки з братом. А на святвечір я завжди намагаюся приїхати до своїх батьків у Хмельницький, аби в сімейному колі скуштувати 12 страв та зустріти Різдво. Окрім традиційної куті, на святковому столі обов’язково має бути заливна риба, яку готує моя мама та бабусина тушкована капуста. Це справжня смакота! Після вечері ми дивимося улюблений фільм «Вечори на хуторі біля Диканьки». А вже 7 січня ми ходимо в гості до родичів та колядуємо», - ділиться співачка.

Читачам сайту «Є» Міла Нітіч бажає сімейного затишку, миру, злагоди та добра. «Бажаю, щоб кожен з нас навчився насолоджувався прийдешнім днем. Щоб в Новому році ми стали вільними від усіх стереотипів і щоб кожен з нас навчився жити тут і зараз, адже завтра для когось з нас може не наступити».

Дядя Жора: «Новий рік – це «Олів’є», шуба і холодець з хроном»

 

Український шоумен, ведучий, співак та актор Вадим Мичковський, більш відоміший як Дядя Жора під час новорічно-різдвяних свят працює.

«Дуже часто корпоративи, зйомки та вечірки припадають на Новий рік чи Різдво. Саме тому я працюю. Однак у нас в сім’ї ці свята відзначаються тоді, коли папа вдома. До прикладу, Новий рік ми в сім’ї святкуємо першого січня. Діти, коли прокидаються, відразу біжать до ялинки і розпаковують подарунки. Потім ми сідаємо за святковий стіл. У своєї дружини я замовляю свої «коронні» страви, без яких я не уявляю новорічного святкування. Хоча вона в мене дієтолог і дотримується правильного харчування, однак дружина знає як мені вгодити. Наталя готує мені картопляне пюре, салат «Олів’є», шубу та холодець, який я їм з хроном. Ще я дуже люблю бутерброди з червоною ікрою. Вони асоціюються мені з святом, бо ж не кожен день їси такий делікатес», - зізнається Дядя Жора.

Читачам сайту «Є» Вадим Мічковський бажає, щоб наступний рік приніс усім нам стільки радості, скільки днів у році, і щоб кожен день дарував усмішку і частинку добра.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую