ye-logo.v1.2

«Трешовий» дизайн: в обласному музеї презентували виставку банерів

Культура 2797
Банери херсонського дизайнера презентували в обласному музеї
Банери херсонського дизайнера презентували в обласному музеї. Фото: автора

Автор - дизайнер Семен Храмцов.

Учора, 21 лютого, в обласному художньому музеї презентували виставку «Банери. Критичний дизайн». Автор – херсонський художник, дизайнер Семен Храмцов створив арт-проект, який демонструє проблеми графічного середовища. В проекті проаналізовано реакції професійних дизайнерів на сучасний дизайн.

«Людину оточує багато реклами, яка оформлена без смаку і, зазвичай, її важко зрозуміти. Мені, як дизайнеру, це не подобалось, тому я «увімкнув» в собі художника і вирішив щось з цією ситуацією робити. Мені стало цікаво, яким буде результат, коли найпопулярніші рекламні штампи об’єднати. Можливо мистецтво народиться? Я розробив анкету і розіслав її колегам. В анкеті просив написати, що найбільше дратує у дизайні. Найбільші «гріхи» - це логотипи, кольори, слогани», - розповідає Семен Храмцов.

Зібравши цю інформацію, автор почав роботу над самими банерами. Шукав матеріали – ілюстрації в інтернеті, й «склеював» їх докупи. Семен каже, хотів зробити «максимальний візуальний треш», але всеодно зображення структуровані, і самі банери симетричні.

На плакатах зібрані найпоширеніші дизайнерські штампи

«Я хотів зробити «трешовий» дизайн, а в результаті дійшов до висновку, що це природна штука. Хотів із дизайнерської ніші витягнути цю тему і показати естетам, щоб побачити їх реакцію. Вперше демонстрував ці банери на виставці в Херсоні. Аудиторії сподобалось. Моїх колег вони веселять. Був випадок, коли чоловік після виставки хотів писати скаргу в управління культури. А після київської виставки, на одному з релігійних форумів я прочитав, що в моїх роботах сатанинські мотиви», - додає дизайнер.

Виставку експонують в обласному художньому музеї

Виставку можна переглянути в Хмельницькому обласному художньому музеї до 24 березня.

Із Семеном Храмцовим гості виставки спілкувались онлайн

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую