ye-logo.v1.2

Зима, що нас змінила: у Хмельницькому презентували виставку світлин присвячену подіям на Майдані

Культура 2629
На світлинах революційні події у столиці та Хмельницькому
На світлинах революційні події у столиці та Хмельницькому. Фото: автора

Шість українських фотографів надали свої роботи для виставки.

У Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці сьогодні, 26 лютого, відкрили фотовиставку «Разом і до кінця. Від Майдану до АТО». На світлинах зображені події зими 2013 – 2014 років під час Революції Гідності.

Як розповів куратор виставки Сергій Аніськов, роботи шести українських фотографів (четверо з Хмельниччини) вже встигли показати у Кам'янці-Подільському, Києві та Рівному. Усі представлені світлини – документальні, адже на них зафіксовані історичні події.

«Приємно, що фотографії подорожують Україною, — розповідає фотохудожник та хмельничанин Сергій Зисько. – Моїх тут три роботи, які я зробив коли був на Майдані. Це портрети людей. Тоді історія писалась на наших очах. Те, що відбувається зараз, зовсім не те, за що стояли на Майдані. Люди вірили в інше. Минуло п’ять років, а на багато запитань ми досі відповідь не отримали».

Фотографи у різний період знімали на Майдані

Кілька своїх робіт зроблених 1 та 2 лютого 2014 року презентував голова обласної організації спілки фотохудожників Анатолій Іванов. Фотограф каже, хотів показати атмосферу Майдану.

Сергій Аніськов каже, що виставка уже побувала у кількох містах

«Я був у період тимчасового затишшя. Не можу назвати себе учасником, я, швидше, свідок київських у хмельницьких революційних подій. Моя ідея була показати на фото атмосферу Майдану, козацької свободи, великодушшя», - ділиться Анатолій Іванов.

Виставку можна переглянути в обласній універсальній науковій бібліотеці, що на вулиці Героїв Майдану, 28

Фотохудожник додає, що відчуття коли знімаєш мирний Майдан дуже відрізняється від тих, коли ведеться стрілянина. У такі моменти треба бути дуже обережними. Анатолій Михайлович переконує, що треба віддати належне тим, хто зміг зафіксувати моменти сутичок із силовиками.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую