ye-logo.v1.2

Вихідні у Хмельницькому: афіша заходів на 8-10 березня

Культура 3185
Шукайте найцікавіші події міста в нашій афіші
Шукайте найцікавіші події міста в нашій афіші. Фото: автора

Програма заходів.

Цьо тижня вихідні розпочалися раніше, тому вже сьогодні з нагоди жіночого дня у театрі Старицького пройде святковий концерт.

В суботу хмельничан запрошують взяти участь у заходах, присвячених 205-річчю від дня народження Тараса Шевченка. О 10-ій годині відбудеться покладання квітів до пам’ятника Великому Кобзареві. Цього ж дня в обласному центрі покажуть театральну виставу "Назар Стодоля", у монотеатрі «Кут» відбудеться сповідь барда «Не промовчи Шевченка у собі…». 

У неділю в книгарні Є відбудеться автограф-сесія автора книги "Сліди на дорозі" Валерія Ананьєва. Діткам у театрі ляльок покажуть яскраві вистави.

Не забувайте про виставки, які діють у нашому місті. У Хмельницькому обласному художньому демонструють виставковий проект Семена Храмцова "Банери. Критичний дизайн", виставку плакатів Володимира Карвасарного "Грані життя". Виставка екзотичних тварин "Світ джунглів" триває у ЦУМі. Виставка фотографій "Краще з фондів" діє у музеї-студії фотомистецтва. У галереї "квARTира" (екс-"Галерея на Проскурівській") діє виставка декоративного розпису з музейної колекції «Традиція. Made in Ukraine». В арт-центрі "Масло" демонструють Виставковий проект Поліни Щербини "Жи.Zа межами підсвідомості".

Щоб ви не пропустили найцікавіше, Сайт Є підготував для вас чергову підбірку подій, які відбудуться протягом вихідних у Хмельницькому.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

П'ятниця (8 березня)

Фото: автора

Концерт "Жінка - 8 диво світу"

До міжнародного жіночого дня пропонують концертну програму за участю оркестру та вокалістів театру та хореографічної студії "Art-classik".

Коли: 19:00

Де: Хмельницький академічний обласний музично-драматичний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60

Вартість: 60-100 гривень

Заняття "Електричний струм"

Що таке електричний струм? Чому не можна пхати пальці в розетку? Як рятуватися, якщо вдарило струмом? Чи всюди може йти струм? На ці та багато інших питань шукатимуть відповіді разом з юними експериментаторами. А також вчитимуться складати перші електричні схеми і робити батарейки з підручних засобів.

Коли: 15:30, 18:00

Де: Центр розвитку дітей "Pixel", пров. Нижній Береговий, 2

Вартість: 200 гривень

Субота (9 березня)

Фото: автора

Покладання квітів до пам'ятника Кобзареві

З нагоди відзначення 205-річчя Тараса Григоровича Шевченка відбудеться покладання квітів до пам’ятника Великому Кобзареві. Актори студентського літературного театру «Глорія» кафедри української філології гуманітарно-педагогічного факультету Хмельницького національного університету (художній керівник – Таїсія Коваль) представлять уривки з вистави «Тарасові небеса», за творами Тараса Шевченка.

Коли: 10:00

Де: сквер імені Т. Г. Шевченка

Вартість: безкоштовно

Вистава «Не промовчи Шевченка у собі…»

Хмельничан та гостей міста запрошують долучитися до заходів, приурочених 205-ій річниці від дня народження великого генія українського народу. У монотеатрі відбудеться сповідь барда «Не промовчи Шевченка у собі…» (мистецький проект «Ветеран»). Виставу поставив та зіграє керівник і актор монотеатру «Кут», володар гран-прі всеукраїнських та міжнародних театральних конкурсів, народний артист України Володимир Смотритель.

Коли: 16:00

Де: монотеатр «Кут», вул. Проскурівського підпілля, 34

Вартість: безкоштовно

Вистава "Назар Стодоля"

Перлина сучасного українського оперного мистецтва, лірико-романтична музична драма «Назар Стодоля». Ставитиме виставу Хмельницький театр імені Михайла Старицького.

Коли: 19:00

Де: Хмельницький академічний обласний музично-драматичний театр ім. М. Старицький, вул. Соборна, 60

Вартість: 60-100 гривень

Дитяча вистава «Бебі-бум»

У маленькому просторі з’являється відчуття, що ти всередині казки, і діти повністю занурюються в пригоди: для них це не театр, а гра. Ляльки та актори знаходяться в безпосередній близькості від глядачів. Це створює домашню затишну атмосферу, ідчуття комфорту, ефект єднання і максимального занурення в події для малюків. Сюжети прості і зрозумілі малюкам. У виставі постійно чергуються активності «перегляд вистави — гра», так малюк не встигає занудьгувати і відчуває себе безпосереднім учасником того, що відбувається.

Коли: 10:30

Де: Хмельницький театр ляльок "Дивень", вул. Проскурівська, 46

Вартість: 40 гривень

Дитяча вистава «Солом’яний Бичок»

Це казка, про те як дід провчив бешкетників ведмедика, лисицю і зайченя, які без дозволу господарювали у нього на городі і в курнику. Зробив дід бичка з соломи, просмолив йому боки і відправив внучку з бичком на галявину. Поки внучка дрімала до бичка підкрався ведмедик, хапнув його лапою і прилип! Прибігли на виручку лисиця з зайцем, стали відривати ведмедя і теж прилипли. Всіх бешкетників зловив бичок смоляний бочок! Дід провчив звірят: недобре брати чуже.

Коли: 12:00

Де: Хмельницький академічний обласний театр ляльок "Дивень", вул. Проскурівська, 46

Вартість: 28-30 гривень

Дитяча субота "Сонце гляне у віконце"

Можливо, ще не дуже помітно, але в повітрі пахне свіжістю, уже чути співи пташок та відчутні теплі обійми сонечка, яке так і тягнеться до всіх пригортатися! Цієї суботи ми познайомимося з новими “теплими” казками та історіями знашої книгарні, створимо весняні букетики та поговоримо про особливості чи не найніжнішої пори року - весни! То ж запрошують вас, любі друзі! Смакуватимуть теплими спогадами від зими та набиратимуться нових ідей навесну.

Коли: 12:00

Де: Книгарня "Є", вул. Проскурівська, 2

Вартість: безкоштовно

Практичний семінар "Що робити, щоб дитина залишалась здоровою?"

На семінарі ви дізнаєтесь, що таке психосоматика та звідки походять захворювання; як запрограмувати організм дитини на здоров‘я; який вплив батьків на здоров‘я дитини; методи Зцілення з любов‘ю.

Коли: 14:00

Де: м. Хмельницький (уточнювати за вказаними контактами)

Вартість: 400 гривень

Авторський концерт Ганни Гаврилець

У рамках Х Міжнародного фестивалю "Хмельницький КамерФест". Ганна Гаврилець - Заслужений діяч мистецтв України, Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, Композитор. За участю: Камерного оркестру Хмельницької обласної філармонії. Диригент - Олександр Драган. Солісти - Анастасія Ткачук (сопрано), Анастасія Поліщук (сопрано), Катерина Дробіт (сопрано).

Коли: 17:00Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість: 60-70 гривень

Весняний майстер-клас

Зустрічають весну! І готують надзвичайні подарунки для мами! Запрошують на надзвичайно весняний майстер-клас. Виготовлення справжнісіньких калейдоскопів, хімічний світлофор, незвичні квіти, безліч фарб у кожному досліді... Додамо трохи вогню й весняне зілля відмінного настрою готово. Безліч барв та подарунків гарантують.

Коли: 15:00

Де: Центр розвитку дітей "Pixel", пров. Нижній Береговий, 2

Вартість: 180 гривень

Тренінг "Зрілі стосунки, або Як налагодити життя до того, як постарієш"

Тренінг для тих, хто хоче налагодити стосунки зі своїми близькими, покращити атмосферу в колективі й підвищити мотивацію своїх колег, прояснити свої особисті стосунки і зрозуміти, що з ними робити. Спікер Валерій Стрільчик - тренер з розвитку особистості, експерт у сфері наставництва і стосунків, підприємець і надзвичайно цікава людина, автор книги "Баня для мозгов".

Коли: 10:00

Де: Інноваційна школа ThinkGlobal, вул. Гагаріна, 37

Вартість: 1950 гривень

Неділя (10 березня)

Фото: з архіву редакції

Вечір-спомин Андрія Рибцова

У приміщенні Дитячої школи мистецтв відбудеться вечір-спомин, присвячений світлій пам’яті Героя російсько-української війни, активного громадського діяча Андрія Івановича Рибцова, позивний «Балу». Він - учасник АТО, який більше року боронив Україну. Капітан «Балу» помер у віці 56 років від обширного інфаркту.

Коли: 16:00

Де: Дитяча школа мистецтв, вул. Гагаріна, 3А

Вартість: безкоштовно

Музейна майстерня родинної творчості

Музейна практика родинної творчості «Мамина майстерня» з неймовірною атмосферою мистецького затишку та спільного творення запрошує подолян на чергову зустріч. На майстер-класі від молодої хмельницької художниці Марини Ролі можна буде навчитися створювати власні декоративні вироби у техніці декупажу. Маленьких відвідувачів чекають сюрпризи: читання книжок та мультрозваги.

Коли: 12:00

Де: Хмельницький обласний художній музей, вул. Проскурівська, 47

Вартість: дітям дошкільного віку – безкоштовно, дорослим – 20 грн, учням – 8 грн, студентам – 10 грн

Андрій Бєлов із виступом у філармонії

Лауреат міжнародних конкурсів Андрій Бєлов (скрипка, Україна-Німеччина). У супроводі Академічного симфонічного оркестру Хмельницької обласної філармонії. Андрій Бєлов – один із найуспішніших українських скрипалів на Заході.

Коли: 17:00

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість квитків: 80-90-100 грн

Дитяча вистава "Підкова на щастя"

Історія про лінивого Ослика, який утік від Баби й Діда, щоб тільки не працювати, а відпочивати. Ослик щоразу уникає небезпек, хоча на шляху йому трапляються страшні та грізні звірі. Та після довгих блукань він повертається до Діда та Баби і вже береться до будь-якої роботи. Вистава для дітей дошкільного та шкільного віку за творами Івана Франка. 

Коли: 12:00

Де: Хмельницький академічний обласний театр ляльок "Дивень", вул. Проскурівська, 46

Вартість: 28-30 гривень

Автограф-сесія автора книги "Сліди на дорозі"

Автограф-сесія Валерія Ананьєва автора першої в історії інтерактивної книги про події на сході України. "Сліди на дорозі" - книга, яка три роки чекала свого часу.

Коли: 18:30

Де: Книгарня "Є", вул. Проскурівська, 2

Вартість: безкоштовно

Про більше подій дізнавайтеся у розділі «Афіша» сайту «Є»

Якщо Ви знаєте, про якийсь захід, але не знайшли його у «Афіші», будемо вдячні, якщо повідомите. Це можна зробити за телефоном: 067 905 95 55, написати на електронну скриньку [email protected], або через форму «Додати подію» у розділі «АФІША» сайту «Є». Для цього потрібно вказати назву події, її опис, місце, дату і час проведення, а також власний номер телефону для перевірки інформації.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую