ye-logo.v1.2

Тиждень у Хмельницькому: куди піти 25-31 березня

Культура 2938
Шукайте найцікавіші події міста в нашій афіші
Шукайте найцікавіші події міста в нашій афіші. Фото: ілюстрація pl.freepik.com

Програма заходів.

Розпочнеться тиждень з покладання квітів з нагоди річниці визволення міста Хмельницького від нацистських окупантів. Хмельничан запрошують взяти участь у заході та вшанувати полеглих у Другій світовій війні. 

У дітлахів протягом цього тижня весняні канікули, з цієї нагоди у місті організували для малечі активне дозвілля. Цікаві майтер-класи та вистави очікують на маленьких хмельничан.

У вівторок на сцені філармонії прозвучать "Монологи війни". Історії про російсько-українську війну розкажуть бійці, військові лікарі, волонтери. 

Кілька цікавих концертів запланували в обласному центрі найближчими днями. Балет Грузії "Сухішвілі" знову порадує своєю запальною творчістю жителів міста. Також перед хмельничанами виступатимуть музичні гурти "Фіолет", "Один в каное".

Не забувайте про виставки, які діють у нашому місті. У Хмельницькому обласному художньому демонструють виставку плакатів Володимира Карвасарного "Грані життя". Виставка екзотичних тварин "Світ джунглів" триває у ЦУМі. Виставка фотографій "Краще з фондів" діє у музеї-студії фотомистецтва. У галереї "квARTира" (екс-"Галерея на Проскурівській") діє виставка декоративного розпису з музейної колекції «Традиція. Made in Ukraine». В арт-центрі "Масло" демонструють Виставковий проект Поліни Щербини "Жи.Zа межами підсвідомості".

Щоб ви не пропустили найцікавіше, Сайт Є підготував для вас чергову підбірку подій, які відбудуться протягом тижня у Хмельницькому.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

Понеділок (25 березня)

Фото: з архіву

Покладання квітів та обласна Естафета пам’яті «Слава визволителям України!»

У день 75-ї річниці визволення міста Хмельницького відбудеться покладання квітів до меморіального комплексу «Вічний вогонь», адже саме 25 березня 1944 року місто Проскурів було визволене від нацистських окупантів. Запрошуємо хмельничан взяти участь у покладанні та вшанувати полеглих у Другій світовій війні визволителів рідної землі. Цього ж дня у виставковій залі Хмельницької дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва (вул. Проскурівська, 65) відбудеться підписання акта передачі-прийому обласної Естафети пам’яті «Слава визволителям України!», присвяченої 75-й річниці визволення від нацистських окупантів міста Хмельницького і Хмельницької області.

Коли: 10:30

Де: меморіальний комплекс «Вічний вогонь»

Вартість: безкоштовно

Мюзикл-казка для всієї родини "Спляча Красуня"

Відвідавши шоу, ви потрапите в середньовічну казку. У холі театру чекатимуть історичні персонажі, справжній середньовічний ярмарок та лицарські бої, де події розгорнуться задовго до початку вистави. Розкриють вам таємницю, що ж відбулося насправді у відомій казці? Розповідять історію феї Малефісенти, не обійдеться без традиційної любові прекрасної принцеси Аврори і сміливого принца Філіпа, яка пройде всі випробування, що випали на їхню долю і об'єднає їхні серця. Ви станете свідками й учасниками справжнього чаклунства, яке творитимуть три веселі і непередбачувані феї.

Коли: 18:00

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість: 90-330 гривень

Майстер-клас "Тато+син"

Канікули - гаряча пора для нових вражень та емоцій! Отримай незабутні емоції разом з серією мега-крутих майстер-класів від Roboclub "Винахідник". На цьому майстер-класі є чудова можливість поринути у світ робототехніки та відчути себе справжньою командою інженерів-робототехніків. Вік діток - від 5 до 16.

Коли: 18:00

Де: Roboclub "Винахідник", ТЦ Атріум, 3 поверх, вул. Проскурівського Підпілля, 63

Вартість: 200 гривень

Вівторок (26 березня)

Фото: з архіву

Театральний проект "Монологи війни"

Вистава-сповідь "Монологи війни" повертається на сцену. Вперше показ театрального проекту, в якому акторами спектаклю стали учасники російсько-української війни на Сході України, відбувся у лютому на сцені міського Будинку культури. Тоді зі сцени прозвучало шість реальних історій захисників: бійців, військових лікарів, волонтерів. Розповідали про наболіле, про страх, про надію та віру в перемогу. А ще, часто не стримуючи сліз, з надривом у голосі, говорили про втрати, про героїв, яких більше немає з нами.

Коли: 19:00

Де: обласна філармонія, Гагаріна, 7

Вартість: безкоштовно

Середа (27 березня)

Фото: ілюстрація kavkazplus.com

Концерт Національного балету Грузії Сухішвілі

Кращий грузинський ансамбль в Україні - 100 майстерних танцюристів, 2 500 запаморочливих костюмів, приголомшлива музика, театралізовані постановки та колорит сонячної Грузії - все це вам подарує одне з найпопулярніших балет-шоу світу. Балет Сухішвілі існує вже понад півстоліття. Завдяки йому грузинський народний танець вийшов на велику сцену, змусив весь світ говорити про себе.

Коли: 19:00

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість: 650-900 гривень

Вистава "Приборкання норовливої" (ПРЕМ'ЄРА)

Творчий колектив представить глядачу виставу за п'єсою Вільяма Шекспіра - "Приборкання норовливої". За майже 90-літню історію театру комедії Шекспіра не мали сценічного втілення на хмельницькій сцені. Це дуже важливий та хвилюючий крок для всього колективу. І саме тому він гостинно запрошує на перегляд ПЕРШОЇ в історії театру комедії за п'єсою В. Шекспіра.

Коли: 19:00

Де: Хмельницький академічний обласний музично-драматичний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60.

Вартість: 80-150 гривень

Арт-терапевтичний проект "Знайомство з собою"

Пізнавати себе можна по-різному: проходити тести в інтернеті, досліждувати себе через власний досвід, ходити до психолога або просто займатися самоспостереженням. Вікторія Муха пропонує дещо цікаве - дуже м'яке та глибоке занурення в себе, у свої найвіддаленіші куточки за допомогою методів арт-тераіпії.

Коли: 18:30

Де: Вул. Гагаріна, 5

Вартість: 250 гривень

Майстер-клас "WeDo2.0"

На майстер-класі дітки вчаться збирати свого першого робота, якого потім програмують та тестують. Вікова категорія 6-9 років.

Коли: 13:00

Де: Roboclub "Винахідник", ТЦ Атріум, 3 поверх, вул. Проскурівського Підпілля, 63

Вартість: 100 гривень

Четвер (28 березня)

Фото: ілюстрація ligasmeha.com

Камеді-ШОУ команди VIP Тернопіль (ВІДМІНЕНО)

Набридла тотальна сіра втома від одноманітного повсякдення? Терапія тут проста – завітайте на концерт команди VIP Тернопіль. Ви вмить забудете про все на світі й надовго позбудетесь песимістичного настрою.

Коли: 19:00

Де: Хмельницький обласний академічний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60

Вартість квитків: 160-420 гривень

Івент "Зарубіжні юрисдикції для IT. E-residency"

Масштабування бізнесу часто є показником успішності, адже бізнес завжди прагне розширення. Зростання представництва на локальному ринку є справою часу, адже тут все доволі знайомо. Із виходом на міжнародний рівень дещо складніше: часто постає ряд проблем, які важко вирішити без особливого досвіду чи знань, з’являються підводні камені. Як не втратити гроші при виході на міжнародний рівень, на що потрібно звернути увагу при виборі юрисдикції для вашого бізнесу та чим може бути корисна е-residency?

Коли: 18:30

Де: Avivi It Academy, вул. Подільська, 109

Вартість: 300 гривень

Майстер-клас "EV-3"

Драйвовий майстер-клас для дітей 10+, який закінчиться перегонами власностворених запрограмованих роботів).

Коли: 17:00

Де: Roboclub "Винахідник", ТЦ Атріум, 3 поверх, вул. Проскурівського Підпілля, 63

Вартість: 100 гривень

Вистава «Словоспів»

Відбудеться вистава «Словоспів» (за поезією Йосипа Осецького) у виконанні народного артиста України Володимира Смотрителя. СЛОВОСПІВ – це інтимна пісенно-поетична мантра, розмова з глядачем і слухачем. Можливо, саме в такій формі спектаклю на повний голос зазвучить та музика і слово, які раніше непомітно жевріли в ваших душах. Кожна людина володіє неповторною звуковою вібрацією, яка вмотивована космологію ВСЕСВІТУ. У кожній людині є ті, чи інші музично-поетичні здібності, але тому, що вони невчасно були відкриті, виплекані, їхні паростки зів`яли.

Коли: 18:00

Де: Монотеатр "Кут", вул. Проскурівського Підпілля, 34

Вартість: 50 гривень

 П'ятниця (29 березня)

Фото: ілюстрація bbc.co.uk

Обласна дитяча філармонія

Академічний симфонічний оркестр Хмельницької обласної філармонії. Диригент - Тарас Мартиник. Солісти: учень Хмельницької дитячої музичної школи №1 імені М. Мозгового: АНДРІЙ МАЛИК (віолончель), клас викладача О.Е. Луценко, учні Львівської середньої спеціалізованої школи-інтернату імені С. Крушельницької: КАТЕРИНА БРЮХІНА (скрипка) та ІРИНА ТЕРЛЕЦЬКА (скрипка), клас викладача О.В. Цап; ЛЮДМИЛА БРЮХІНА (фортепіано) та СУЛАМІТА ПИВОВАР (фортепіано), клас викладача Т.Г. Александрової.

Коли: 16:00

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість: безкоштовно

Семінар "Як захистити бізнес від контролюючих органів та рейдерських атак"

Команда юристів-партнерів – це люди, які розвивають свій бізнес і мають хід думок аналогічний до підприємців, тому Ви розмовляєте однією мовою. Попередні семінари отримали схвальні відгуки від гостей у містах Вінниця, Кропивницький, Біла Церква. Завітайте та приєднайтеся до тих, хто застосовує превентивні заходи безпеки, а не витрачає сили на те, щоб розбиратися з наслідками атак на бізнес.

Коли: 10:30

Де: СВ-клуб, вул. Свободи, 1а

Вартість: 420 гривень

Субота (30 березня)

Фото: ілюстрація kidsvisitor.com

Майстер-клас "Тато+син"

Канікули - гаряча пора для нових вражень та емоцій! Отримай незабутні емоції разом з серією мега-крутих майстер-класів від Roboclub "Винахідник". На цьому майстер-класі є чудова можливість поринути у світ робототехніки та відчути себе справжньою командою інженерів-робототехніків. Вік діток - від 5 до 16.

Коли: 16:00

Де: Roboclub "Винахідник", ТЦ Атріум, 3 поверх, вул. Проскурівського Підпілля, 63

Вартість: 200 гривень

Неділя (31 березня)

Фото: ілюстрація lvivtoday.com.ua

Виступ гурту "Фіолет"

Гурт "Фіолет" вирушає у всеукраїнський акустичний тур, головною особливістю якого буде не лише музична, а й літературна складова концертів. На відміну від традиційних турів, які стали для гурту осінньою традицією, з акустикою "Фіолет" уже довгий час не мандрував Україною. Під час концертів слухачі матимуть нагоду послухати не лише відомі пісні гурту, а й чи не вперше почують вірші фронтмена "Фіолету" - Сергія Мартинюка, які ввійдуть до дебютної поетичної збірки музиканта. Трек-листи концертів складатимуть і найкращі пісні гурту за всі роки існування, й акустичні сингли з сольних проектів Колоса.

Коли: 19:00

Де: Антикафе "Друзі", вул. Подільска, 93/1

Вартість: 120 гривень

Концерт гурту "Один в каное"

Гурт готує великий сольний концерт у Хмельницькому. "Один в каное" демонструє, як музика, яка відмовилась від атрибутів та стереотипів вітчизняного музичного бачення, знаходить свого слухача та збирає повні зали прихильників. Сила в простоті — такий мінімалістичний девіз втілений у всьому, що стосується цієї трійки — від інструментального діапазону до виконання композицій. Нове музичне звучання, глибокі та ліричні тексти не залишають байдужими навіть найвибагливіших слухачів. Наразі гурт займає перші сходинки музичних хіт-парадів, їхні пісні часто обирають для виступів на талант шоу України.

Коли: 19:00

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість: 190-490 гривень

Майстер-клас "WeDo2.0"

На майстер-класі дітки вчаться збирати свого першого робота, якого потім програмують та тестують. Вікова категорія 6-9 років.

Коли: 13:00

Де: Roboclub "Винахідник", ТЦ Атріум, 3 поверх, вул. Проскурівського Підпілля, 63

Вартість: 100 гривень

Майстер-клас "EV-3"

Драйвовий майстер-клас для дітей 10+, який закінчиться перегонами власностворених запрограмованих роботів).

Коли: 15:30

Де: Roboclub "Винахідник", ТЦ Атріум, 3 поверх, вул. Проскурівського Підпілля, 63

Вартість: 100 гривень

Презентація книги Сергія Мартинюка "Капітан Смуток"

Різні світи, долі й усвідомлення, ніби нитки міфічних мойр, сплітаються у єдину історію з ліричною назвою — #КапітанСмуток. Нічні трамвайні тріпи з казковими красунями, пилюка незвіданих шляхів автостопу, розбиті обличчя й душі, повії-філософи на автозаправках, колишні жінки, первістки, пам’ять і забуття, любов та ненависть, минуле й майбутнє, слово… мовчання, бунт і смиренність… Загадкова мета вестиме героїв химерними лабіринтами їхніх власних сподівань, страхів та ілюзій, а справжній сенс цієї мандрівки вони осягнуть лише наприкінці дороги, що сама — наче заново прожите життя.

Коли: 15:00

Де: Книгарня "Є", вул. Проскурівська, 2

Вартість: безкоштовно

Про більше подій дізнавайтеся у розділі «Афіша» сайту «Є»

Якщо Ви знаєте, про якийсь захід, але не знайшли його у «Афіші», будемо вдячні, якщо повідомите. Це можна зробити за телефоном: 067 905 95 55, написати на електронну скриньку [email protected], або через форму «Додати подію» у розділі «АФІША» сайту «Є». Для цього потрібно вказати назву події, її опис, місце, дату і час проведення, а також власний номер телефону для перевірки інформації.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую