ye-logo.v1.2

Вадим Солодкий: «До Болгарії — власним автомобілем»

Культура 3754
Фото: Фото з альбому Вадима Солодкого.

Здійснивши кілька років тому свій перший вояж до Болгарії власним автомобілем, хмельничанин Вадим Солодкий щоліта, навіть не роздумуючи, повертається туди знову і знову – на Золоті піски – рай на землі.

Легенда розповідає, що коли Бог вирішив розділити між народами світ, то прийшли до нього усі, окрім болгар, котрі в цей час до пізньої ночі працювали в полі. І коли все було вже розподілено, то Всевишній, оцінивши працьовитість болгар, подарував їм цей райський шматочок землі, цей ріг достатку, котрий знаходиться в серці Балканського півострова, з того часу і до сьогодні іменований Болгарією.

ПО  СУСІДСТВУ  З  КІРКОРОВИМ
«Я завжди хотів відвідати Болгарію, – пригадує Вадим. – Тож коли ми з сім’єю вирішили таки туди поїхати – одразу ж звернулися до туристичної агенції. Без жодних вагань обрали «Перфект Тревел», бо з власного досвіду знаємо про її надійність. Тут до найменших тонкощів відчувають, як зробити відпочинок клієнтів таким, щоб про нього залишилися лише найприємніші спогади та враження. Під час нашої першої подорожі до Болгарії ми вирішили поїхати власним автомобілем. У нас, звісно, було безліч питань, котрі стосувалися відпочинку. І усі – від вибору готелю та порад щодо екскурсій – до маршруту, яким найкраще дістатися до Болгарії, нам допомогли владнати в «Перфект Тревел». Тож цього року, коли ми знову зібралися до Болгарії, звернулися до перевіреної уже нами агенції, яка ще жодного разу нас не підвела.
Вадима частенько запитують: чому саме Болгарія? Він відповідає чесно: «Там казковий відпочинок!» У цій країні ми разом з сім’єю щоразу отримуємо незабутні враження. Тут найкраще море, найчистіші пляжі, найцікавіші екскурсії. Болгари кажуть: «Коли Господь щедрий, він малює світ трьома фарбами: синьою – небо і море, зеленою – ліс, жовтою – пісок на узбережжі». Саме цими трьома фарбами намальовані знамениті курорти Золотих Пісків. Море тут справді звабливе, гостинне, чисте, спокійне й безпечне. Піщане дно спадисто переходить у пляжну смугу, а пляжі щедро всипані золотистим дрібнозернистим піском вздовж всього узбережжя».  
Справді, за прекрасний клімат Золоті Піски заслужено здобули собі славу перлини болгарського Чорноморського узбережжя. Ці пляжі вважаються в Європі еталоном чистоти і безпеки. До речі, пляжі в Болгарії належать державі, і вхід на них... безкоштовний!

«Ми завжди зупиняємося в одному і тому ж курортному комплексі – «Адмірал». Вперше його нам порадили в «Перфект Тревел», і з того часу «Адмірал» – улюблене місце наших сімейних канікул. До речі, одного разу я тут зустрів Філіпа Кіркорова. Він, болгарин, мабуть таки розуміється на сервісі... Тут є все і буквально для всіх: атракціони, басейни, кафе... А хочеш побути на самоті і спокійно позасмагати під лагідним сонечком – мерщій на пляж. Особливо багато розваг для дітей: ігри, водні атракціони, неперевершена анімація. Словом, чого душа забажає. З настанням ночі тут починається нескінченна фієста світла, звуків і нічних розваг. Поруч із нашим готелем був розташований цікавий ресторан, така собі «Єйфелева вежа» – копія паризької. Іноді, особливо увечері, коли вежа починала сяяти тисячами вогнів, здавалося, що ми й справді не в Болгарії, а в Парижі».

ДИВА  КАМ'ЯНОГО  ЛІСУ
Як зізнається Вадим, Болгарія настільки неповторна, що кожне місто країни, у якому він встиг побувати, щоразу дивує своїми традиціями, побутом, стилем життя. Обираючи екскурсії, варто відвідати долину троянд, Варну з її дельфінаріями і торговими центрами та диво природи – Кам'яний ліс.
«Шопінг у Варні – це щось, – згадує Вадим. – Він завжди привносить таку собі «родзинку» в курортний відпочинок. Навіть той, хто не надто полюбляє ходити по магазинах, у Варні полюбить це заняття обов'язково. Найбільше нам сподобалися «Варна молл» і «Гранд молл» – величезні торговельні центри з 3D-кінотеатрами, мережею ресторанів та кафе, розважальними центрами для дітей. В таких центрах можна залишити дітлахів та спокійно вирушати за покупками. Ціни на якісний фірмовий одяг тут, до речі, значно нижчі, ніж у нас, і гроші, повірте, є на що витрачати».
В кількох кілометрах від Варни — одна з найдивовиж­ніших пам'яток Болгарії – Кам'яний ліс. «Він справляє надзвичайне враження, тому щоразу, мандруючи до Вар­ни, ми зупиняємося тут на кілька годин, – каже Вадим. – Такого більше ніде не побачиш. Ці кам'яні колони нага­дують то скам'янілих тварин, то замерзлі водоспади або навіть руїни стародавніх храмів...».
Вадим розповідає, що багато з цих кам'яних дерев мають імена: «Самотня людина», «Вівтар», «Чорт», «Сол­дат», «Диявол», «Чернець». Є безліч гіпотез, котрі пояснюють походження цих дивовижних каменів. За однією з них, це залишки гігантських коралів, котрі утворилися навколо давніх мангрових дерев. Стовбури дерев з часом згнили, а оболонки залишилися. Інша – неймовірна гіпотеза – що це місце було вибрано інопланетянами для посадки космічних кораблів...
«Єдиним рукотворним об'єктом тут є «магічне коло», викладене з невеликих валунів, – розповідає Вадим. – Тут потрібно загадувати бажання і воно неодмінно здійсниться.  Проробив я там й інші ритуали, якими розважають туристів. Для початку постояв, обнявшись з «Символом родючості». Потім протиснувся в «Лаз щастя», вузький отвір біля підніжжя іншого стовпа, що має назву «Трон»: вважається, що таким чином можна очиститися від земних гріхів. Наскільки ці ритуали діють – не знаю, але виконувати їх – суцільне задоволення!».
Ще одне задоволення, від якого не варто відмовлятися, подорожуючи Болгарією, це скуштувати головну національну страву — шопський салат. Вадим зізнається, що рецепт простий до неможливості, але настільки смачним «шопський» буває лише в Болгарії!

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую