ye-logo.v1.2

«Дівчина, яку ми вбили»: письменниця з Прикарпаття презентувала хмельничанам трилер

Культура 3421
Поліна Кулакова: "Події, які розгортаються в книзі, я прокручувала в голові, наче кіно"
Поліна Кулакова: "Події, які розгортаються в книзі, я прокручувала в голові, наче кіно". Фото: автора

Книга заснована на реальній історії.

Вчора, 18 квітня, у Хмельницькому відбулася презентація нової книги молодої української письменниці Поліни Кулакової «Дівчина, яку ми вбили». Це психологічний трилер про почуття провини із минулого та помсту за гріхи.

Як розповіла авторка книги, за основу твору вона взяла ситуацію, про яку дізналася в дитинстві. «Колись бабуся мені розповіла історію, яка трапилася за часів радянського союзу. Під час одного із загальних святкувань діти у дворі розклали вогнище, через яке стрибали. Маленька школярка, одягнута в сукню з нейлону, теж стрибнула. Як потім виявилося, на її сукню потрапила іскра і тканина почала плавитись. Дівчинка сховалася подалі від людей, бо боялася, що батьки сваритимуть через зіпсовану сукню. Коли ж її знайшли, вона плакала. Дитина отримала сильні опіки і врятувати її не вдалося, — сказала Поліна Кулакова. – Малою я ходила з бабусею на кладовище допомагати їй доглядати за могилою прадідуся. А могила тієї дівчинки була неподалік».

У книзі Поліни Кулакової головна героїня, яка стала жертвою трагічного випадку, старша. Самі події теж змінені, сюжет вигаданий. «Це 1999 рік. У ті роки також було багато синтетичного одягу. Підлітки, п’ятеро друзів розклали вогонь – літо, час забав. Є також дівчинка з їхнього району, новенька в школі. Всі намагаються завоювати її увагу, жартують. Хлопці стрибають через вогонь, вона теж стрибає з ними. Але іскра потрапила на синтетичну сукню Ліди. Потім хлопці закривають її у комірчині разом з Павлом. Одяг дівчини плавився, але її крик всерйоз не сприймали. Це початок книги – дві сторінки прологу», - зазначила авторка.

Це третій за рахунком виданий роман прикарпатської письменниці.

Книга «Дівчина, яку ми вбили» побудована у форматі інтерв’ю журналістки і одного з тих п’яти хлопців, які вже виросли. Вона бере інтерв’ю стосовно інших подій, які відбулися у їхньому дорослому віці, але які випливають з того, що трапилося в минулому…

До презентованої книги також було випущено буктрейлер, де в одній з ролей з'являється і сама письменниця. «Буктрейлер ми зробили власними силами: самостійно написали сценарій, знайшли реквізит, знайшли людей для зйомок та використали авторську музику. Зазвичай в Україні такі відео якщо роблять, то монтують їх з готового матеріалу із Youtube. Але нам було дуже цікаво спробувати зняти короткометражний фільм на дві хвилини», - додала письменниця.

Хоч герої книги дорослішають, спогади про події дитинства не зникають.

Довідково: Поліна Кулакова — молода прикарпатська письменниця, яка працює в жанрі детективного трилера та горору. Життя авторки розділене навпіл: з одного боку літературна творчість, з іншого — управлінська діяльність у комерційний сфері. Її дебютний роман «Я пам’ятатиму твоє обличчя» вийшов друком 2014 року й одразу став упізнаваним книжковим «обличчям» в сучасній українській літературі. Наступна книга «Корсо» була номінована на премію «ЛітАкцент-2017» та здобула палку прихильність читачів. «Дівчина, яку ми вбили» — третій, ще більш приголомшливий роман Поліни Кулакової.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую