ye-logo.v1.2

«Хмельницький камер фест» запрошує на свято музики

Культура 2945

22 березня у Хмельницькій обласній філармонії відбулося відкриття Міжнародного фестивалю камерної музики, який триватиме до 20 квітня.

Майже щовечора видатні виконавці з п’яти країн даруватимуть свою майстерність шанувальникам класичної і сучасної укранської музики. Почесна місія  відкрити фестиваль належала неперевершеним музикантам  з Німеччини – лауреатам міжнародних конкурсів, професорам Лейпцизької консерваторії Лізаветі  Бірюковій (флейта) і Крістофу Ріттеру (рояль) та камерному оркестру Хмельницької обласної філармонії під орудою головного диригента оперного театру з міста Клайпеда (Литва) Дмитру Злотнику.
«Багато років проводилися фестивалі камерної та органної музики, але вони здебільшого мали статус всеукраїнських – каже директор Хмельницької філармонії, художній керівник і головний диригент камерного оркестру Олександр Драган. – Минулого року ми спробували провести відкритий  фестиваль, запросивши виконавців з трьох країн, але цього року наш  фестиваль набув статусу Міжнародного. У фестивалі візьмуть участь музиканти з Литви, Німеччини, Польщі, Швейцарії, Японії. Ми робимо акцент на музиці сучасних українських композиторів. Нашим гостем цьогоріч буде Віктор Камінський, лауреат Шевченківської премії, заслужений діяч мистецтв України, професор, подолянин, випускник Хмельницького музичного училища імені В. Заремби. Проводячи фестиваль такого рівня, ми вимальовуємо культурне обличчя нашого краю, і тішимося, що держава нас розуміє і підтримує. І мені хочеться висловити щиру подяку Обласній державній адміністрації і голові облдержадміністрації Василю Ядусі за це».

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую