ye-logo.v1.2

Амфітеатр у середмісті: у скільки обійдеться Хмельницькому фестиваль «Art Major show»

Культура 3786
Організатори розповіли про собливості проведення фестивалю «Art Major show»
Організатори розповіли про собливості проведення фестивалю «Art Major show» . Фото: автора

Частина коштів надійде від Українського культурного фонду.

У Хмельницькому учора, 9 травня, із показових виступів мажореток розпочався фестиваль «Art Major show». Як розповідає Хмельницький міський голова Олександр Симчишин, ідея проведення такого фесту з'явилась після чергової перемоги міського колективу мажореток «Альфа» на одному із європейських конкурсів. Тоді й почали задумуватись на організацією такого заходу в обласному центрі.

«Уже в процесі формування концепції фестивалю, вийшли на те, що організуємо значно більше, ніж просто дефіле мажореток. Це будуть батли оркестрів, шоу-програми духових оркестрів, участь президентського оркестру. Для фестивалю вперше побудували амфітеатр», - зазначив міський голова.

За його словами, вартість фестивалю - близько мільйона гривень. Приблизно, порівну витрати лягли на міський бюджет та Український культурний фонд, з якого вперше залучили кошти для проведення заходів в місті.

«Таким фестивалем хочемо показати, що духова музика сучасна і цікава для людей будь-якого віку. Ми помітили, що на концерти муніципального оркестру приходять люди старшого і дуже мало молоді. Щоб залучити й цю категорію населення, вирішили змінити формат і запросили оркестрові колективи, які роблять виконання духової музики видовищним», - додала заступниця начальника міського управління культури Світлана Шевченко.

Серед запрошених на «Art Major show» колективів — Національний президентський оркестр, оркестр військово – музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України (Чернігів), оркестр барабанщиць «Студія 117» (Одеса), колектив мажореток «Іріс» (Угорщина), народний художній колектив естрадно – духова студія «Сувенір» (Київ).

«Для нас, як дитячого оркестру, велика честь виступати на такому фестивалі, - розповідає диригент київського естрадно-духового оркестру «Сувенір» Олександр Білошапко. - Наша місія - показати, що дитяче мистецтво також є. Завдяки дітям, які грають в таких духових оркестрах, будуть поповнюватись і професії оркестрові колективи України. Без дітей не буде існувати дорослого оркестрового мистецтва. Обіцяємо, глядачі та слухачі відчують потужну енергетику від виступу дітей».

Сьогодні, 10 травня, на майданчику біля кінотеатру Шевченка на містян очікують оркестровий концерт, фестивальні дефіле духових оркестрів та вечірнє шоу – тептр оркестрів «Місто не спить». У суботу, 11 травня, - батл оркестрів, оркестровий концерт, концерт Національного президентського оркестру в обласній філармонії, вечірнє шоу – театр оркестрів «Місто не спить» і закриття фестивалю.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую