ye-logo.v1.2

День вишиванки 2019: як святкуватимуть хмельничани

Культура 6520
Хмельничани у вишиванках утворять контур вишиванки
Хмельничани у вишиванках утворять контур вишиванки. Фото: з архіву редакції

Будуть флешмоби, сімейні руханки та перегляд фільму.

Цього четверга, 16 травня, Україна та багато інших країн світу відзначатимуть міжнародний День вишиванки. Хмельницький цього року до свята долучається вп’яте. Хмельничан запрошують одягтися у вишиванку і взяти участь у загальноміських святкуваннях.

«Притримуємося тенденції загальнодержавного Дня вишиванки. Цього року акцентуємо увагу на жертвах політичних репресій. Присвячуємо флешмоб, який будемо організовувати, темі українських політв'язнів СРСР та РФ», - розповіла голова Молодіжної громадської ради при управлінні молоді та спорту Хмельницької міської ради Анастасія Козак.

Свято вишиванки запланували біля кінотеатру Шевченка, відбудеться воно у два етапи. «Розпочнемо із театралізованої постановки. Будуть жандарми і поневолені. Покажемо, як знущалися над українцями за елементи державної символіки, за мову, за патріотизм в ті часи, - додає вона. - Потім запросимо всіх долучитися до самого флешмобу. Будемо утворювати великий контур вишиванки. Буде два кольори елементів вишивки, як обереги на рукавах та горловині. Все інше буде заповнене людьми у вишиванках. Флешмоб нескладний, адже без попередньої репетиції».

Після флешмобу кожен охочий зможе завітати на перегляд фільму про історію української вишиванки «Спадок нації». Авторами, сценаристами і режисерами фільму виступили авори самого свята Дня вишиванки – Олександр Ткаченко і Леся Воронюк. Перегляд безкоштовний.

«Зранку буде ще одна акція «Новонароджені у вишиванках». Ми її проводимо четвертий рік. Подаруємо діткам, які народяться в ніч з 15 на 16 травня перші в їхньому житті вишиванки», - говорить Анастасія Козак.

Флешмоб «Вишиванка - одяг вільних» розпочнеться о 17:00 біля кінотеатру Шевченка. Перегляд документального фільму про історію української вишиванки «Спадок нації» відбудеться о 18 годині у кінотеатрі Шевченка.

Крім цього, о 13 годині на стадіоні «Поділля» до Дня вишиванки відбудеться Сімейна руханка. В програмі заходу: руханка, флешмоб «Сім'я», спортивно-сімейні змагання. Дрес-код: вишиванка.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую