ye-logo.v1.2

Ніч музеїв у Хмельницькому: костюмована вечірка, фільми та екскурсії з ліхтариками

Культура 4171
«Ніч музеїв» — міжнародна акція, яка дозволяє оглянути музейні експозиції вночі, зазвичай приурочена до Міжнародного дня музеїв
«Ніч музеїв» — міжнародна акція, яка дозволяє оглянути музейні експозиції вночі, зазвичай приурочена до Міжнародного дня музеїв. Фото: ілюстративне konkurent.in.ua

Що запланували у Хмельницькому до Міжнародного дня музеїв.

У п’ятницю та суботу, 17-18 травня, Хмельницький долучиться до міжнародної акції «Ніч музеїв». Цими вечорами кілька музеїв міста для своїх відвідувачів підготують спеціальні програми.

Історична костюмована вечірка відбудеться у музеї історії міста Хмельницький. Як розповіла директор музею Галина Барабаш, цього року у закладі пройде «Європейська ніч музеїв».

«У нас запланована костюмована вечірка, будуть реконструктори, активісти «Хранителі спадщини». Всі охочі, які хочуть приміряти костюм якоїсь епохи, можуть завітати до нас. Хто має свої костюми, може приходити в них. Можна буде зробити селфі, буде музика, співи, танці», - зазначила пані Галина.

Крім того, відвідувачі зможуть ознайомитися з музейною експозицією, взяти участь в інтерактивних видовищах та іграх. У рамках акції відбудеться реконструкція проскурівського ілюзіону «Модерн». Хмельничани ознайомляться з найпопулярнішими фільмами німого кінематографу початку минулого століття. Також організатори запланували знайомство з живим середньовічним героєм, який навчить всіх грати в найбільш популярні азартно-інтелектуальні ігри часів Середньовіччя. На десерт – частування проскурівськими смаколиками за чаюванням зі справжнього самовару на дровах та кава по-проскурівськи.

Початок акції в музеї історії міста (вулиця Проскурівська, 30) запланований у суботу, 18 травня, о 18-ій годині. Вхід вільний.

Цього ж вечора «Ніч музеїв» пройде у музеї-студії фотомистецтва. «Як і минулого року, ми плануємо перегляд кінофільмів. Також для відвідувачів проведемо екскурсію музейними залами з ліхтариками», - говорить директор музею Віталій Савін.

Початок заходу 18 травня о 20-ій годині в музеї-студії фотомистецтва (вулиця Проскурівська, 56). Вартість безкоштовна.

Хмельницький обласний художній музей спеціально до Міжнародного дня музеїв підготував для своїх гостей «33 дива музейної ночі». Як зазначають організатори, це буде нова подорож унікальною пам’яткою архітектури та колискою сучасного мистецтва України.

«Історії надзвичайних пошуків, знахідок та міфи прикрашені ексклюзивними хІпстер-презентами. Чекаємо вас – мисливців за лайфартом та поціновувачів вільного простору для творчості», - закликають вони.

Акція «Ніч музеїв» в обласному художньому музеї пройде в п’ятницю, 17 травня. Початок о 20:00. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую