ye-logo.v1.2

Мистецтво на відстані руки: діти малювали загадкову Тарноруду

Культура 4356
Після екскурсії Костелом Божої матері, діти обрали локації і почали малювати Тарноруду
Після екскурсії Костелом Божої матері, діти обрали локації і почали малювати Тарноруду. Фото: Андрія Майхера

Такі заходи планують зробити постійними.

Відкриту екскурсію-пленер «Духовні центри мистецької Тарноруди» організували у Волочиському районі. Під час заходу діти з районної школи мистецтв мали змогу не лише познайомитися з мальовничою архітектурою колишнього містечка, а й відтворити її на полотні.

За словами співорганізатора пленеру краєзнавця Андрія Майхера, Тарноруду обрали недарма, адже у різні часи вона виховувала і давала притулок великій плеяді мистецьких діячів.

«Серед них - Антоній Мальчевський, Тадеуш Чацький, Михайло Стельмах, Лора Підгірна. Всі ці люди черпали натхнення і в Тарноруді, тож чому б, власне, не продовжувати цю добру традицію, щоб надихати нові покоління», - зазначає Андрій Майхер.

Таку ідею підтримали у відділі культури і туризму Волочиської міської ради і запросили на захід дітей. Після екскурсії Костелом Божої матері, діти обрали локації і почали малювати Тарноруду.

«Митцям потрібно відкривати нові цікаві місця. Такі пленери проводять у Кам'янці, Сатанові, Самчиках, тож було б добре долучити до цього списку і Тарноруду. Гадаю, в майбутньому вона знову надихатиме поетів, письменників та художників. А такі мистецькі заходи стануть постійними», - каже Андрій Майхер.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую