ye-logo.v1.2

День захисту дітей: як святкують маленькі хмельничани (ФОТО)

Культура 4459
Маленькі хмельничани сьогодні відзначають Міжнародний день захисту дітей
Маленькі хмельничани сьогодні відзначають Міжнародний день захисту дітей. Фото: автора

Для дітей підготували безліч розваг та подарунків.

Сьогодні, 1 червня, відзначається Міжнародний день захисту дітей. З нагоди свята, у Хмельницькому маленьким містянам підготували святкову програму – від конкурсів та змагань, до ігор та театральних постановок.

Зранку у місті відбулися змагання з міні-футболу «Родинний футболфест». Маленькі хмельничани разом із батьками боролися за звання «Найкращої футбольної родини міста».

А парку імені Івана Франка стартувала акція «Жива бібліотека просто неба». Окрім цікавих книг, організатори заходу підготували для хмельницьких дітлахів конкурси та розваги. Для тих, хто не встиг скористатися «живою бібліотекою», може це робити ще й завтра, 2-го червня. Працюватиме вона з 11:00 до 17:00 години.

Довжилежний малюнок - витвір уяви та фантазії хмельницьких дітлахів.

 

У парку імені Івана Франка стартувала акція «Жива бібліотека просто неба».

Дитячий гамір та сміх вирував сьогодні і біля кінотеатру імені Шевченка. Там, сьогодні, для маленьких хмельничан провели фестиваль дитячої творчості «Чаро-дій». Вихованці дошкільних закладів освіти та учні загальноосвітніх шкіл представили міні-театр, а вихователі одного з дитячих садочків міста потішили гостей свята фешмобом казкових героїв. Окрім цього, маленькі хмельничани брали участь у різноманітних іграх та конкурсах, переможці яких отримували від організаторів свята солодкі подарунки.

На фестивалі дитячої творчості «Чаро-дій» була гамірно та весело.

Поки старші діти змагалися на кмітливість...

... молодші ліпили з пластиліну різноманітні вироби.

Аніматори та танцювальні колективи розважали сьогодні дітлахів на майданчику неподалік пляжу. До маленьких хмельничан прийшли казкові персонажі – Білосніжка з Принцом, які просили дітей допомогти їм відшукати сім гномів.

Шквальні аплодисменти звучали для дитячого танцювального колективу, який «запалював» з нагоди свята.

Танцювальні колективи сьогодні "запалювали" з нагоди свята.

Гарний настрій дітлахам дарували аніматори неподалік пляжу.

 Міжнародний день захисту дітей: історія свята

Вперше свято дітей почали відзначати в далекому 1950 році. Воно було засноване 70 років тому, в листопаді 1949 року в Парижі рішенням конгресу Міжнародної демократичної федерації жінок.

Заходи цього дня покликані звернути увагу громадськості на соціальний захист прав дитини в області виховання, освіти, соціального забезпечення, фізичного і духовного розвитку незалежно від національності, суспільного походження, майнового стану та інших факторів. Суспільство, уряд країн, батьки та громадські організації повинні сприяти визнанню та здійсненню прав дітей.

Україна 1 червня відзначає відразу два офіційних дитячих свята – на державному та міжнародному рівні. День захисту дітей в Україні – це загальнонаціональне свято, яке також покликане привернути увагу людей до проблем дітей. Воно було організоване за указом президента від 30 травня 1998 року на підтримку ініціативи Міністерства України у справах сім'ї та молоді, Всеукраїнського комітету захисту дітей, Національного фонду соціального захисту матерів і дітей "Україна – дітям".

Окрім цього дня дітям присвячені Всесвітній день дитини, що відзначається 20 листопада, День захисту дітей Африки – 16 червня, а також День Білих Орхідей, який відзначають у першу неділю квітня.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую