ye-logo.v1.2

Хмельницький камер-фест

Культура 3135
Фото: РПЛ

Хмельниччина є місцем проведення багатьох міжнародних форумів, серед яких гідне місце посідає Міжнародний фестиваль камерної музики «Хмельницький камер-фест»

Цьогоріч фестиваль проводиться під патронатом голови Хмельницької облдержадміністрації Василя Ядухи. На Хмельниччину запрошені виконавці з регіонів України, країн Європи, зокрема, Німеччини, Польщі, Литви, Швейцарії, а також з Японії. Впродовж місяця - з 22 березня по 21 квітня в обласній філармонії відбуваються концерти Національного ансамблю солістів „Київська камерата” під керівництвом лауреата Національної премії України ім. Т.Шевченка, народного артиста України Валерія Матюхіна, ансамблю „Pro-et-kontra”, колективів Хмельницької обласної філармонії - камерного оркестру під керівництвом головного диригента Олександра Драгана та ансамблю ”Flutando”, Хмельницького муніципального камерного хору під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Ігоря Цмура.
Гостями фестивалю є Герой України, лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка, народна артистка України Ніна Матвієнко, заслужений діяч мистецтв України, лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка, професор, видатний український композитор Віктор Камінський. Твори композиторів-класиків та сучасних авторів для скрипки та віолончелі, гітари і флейти, роялю принесуть глядачам незабутні враження.
«Переконаний, що в умовах інтеграції України у європейську спільноту надзвичайно важливо не тільки зберегти та розвинути національну культурну самобутність, але й долучитись та донести до мешканців області кращі зразки світової та європейської музики»,- сказав у вітальному слові голова облдержадміністрації Василь Ядуха. «Бажаю учасникам фестивалю творчих успіхів та натхнення, а гостям – гарних вражень від перебування в області».

Джерело www.adm.km.ua
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую