ye-logo.v1.2

Куди поїхати в липні в Україні: найяскравіші фестивалі місяця

Культура 3719
Куди поїхати в липні
Куди поїхати в липні. Фото: ілюстратвне з архіву редакції

Сезон фестивалів триває.

Липень – ще один місяць фестивалів. Ми вирішили пошукати найцікавіші з них. Цього разу в підбірці усі фестивалі – музичні. Буде рок, поп, електронна музика, авторська пісня та навіть джаз. Детальніше читайте у нашому матеріалі.

Atlas Weekend (Київ)

З 9 по 14 липня на ВДНГ у Києві знову відбудеться масштабний музичний фестиваль України та один з найпомітніших опенейрів Східної Європи «Atlas Weekend». Це подія, що поєднує музику, активний відпочинок, освітні та розважальні програми та найкращий український стрітфуд. Мета фестивалю — відкривати людям різних уподобань сучасну фестивальну культуру та стирати кордони міст, країн і стереотипів.

UPark Festival (Киїів)

Триватиме протягом 16-18 липня. Це сучасний міський фестиваль зі своєю неповторною атмосферою. За недовгу історію фестивалю на його сцені встигли виступити легенди світової сцени та артисти-початківці. На сцені фестивалю виступали такі гурти та виконавці: Red Hot Chilli Peppers, MUSE, Gorillaz, Massive Attack, Nothing But Thieves, HURTS, The Kills, Poets of the Fall, My Vitriol, Kaleo, Tove Lo, Young Fathers.

Файне місто (Тернопіль)

Фестиваль «Файне Місто» – це міжнародний музичний фестиваль, який щорічно відбувається поблизу Тернополя. Цього року фестиваль відбудеться всьоме, 25 – 28 липня. «Файне Місто» є одним з небагатьох українських фестивалів, в якому перетинаються практично всі сучасні напрямки музики. Рок, альтернатива, фолк, поп, денс музику на семи сценах фестивалю виконують кращі музичні виконавці, запрошені іноземні артисти. 

Читайте також: куди піти 1-7 липня у Хмельницькому

Тарас Бульба (Дубно)

Фестиваль «Тарас Бульба» - тут ґартується справжній український рок. Літо, Рівненська область, місто Дубно, мальовничі береги річки Іква, стіни Дубенського замку, наметове містечко та декілька тисяч меломанів-патріотів, які з 19 по 21 липня приїдуть до стадіону «Спартак» на рок-фестиваль «Тарас Бульба». Він вже багато років допомагає молодим талантам знайти слухача і професійно розвиватися, а гостям фестивалю – відпочивати і насолоджуватися виступом кращих рок-колективів України та ближнього зарубіжжя. 

ZOUND Festival (Запоріжжя)

Протягом 5-7 липня аеродром «Широке» приймає фестиваль електронної музики - ZOUND Festival. Два дні, дві ночі, дві сцени й найбільші артисти світової електронної сцени. ZOUND Festival обіцяє стати найгучнішою подією, що просто підірве південну спекотну запорізьку ніч. Фестиваль проходитиме на території аеродрому Широке, на трасі Запоріжжя-Дніпро, в 18 км від центру Запоріжжя і в 67 км від сусіднього Дніпра. Вдале розташування далеко від населених пунктів дозволить максимально насолодитися потужним звуком і світловим шоу. З обох міст до фестивального майданчика буде організовано трансфер.

VIII Міжнародний фестиваль авторської пісні на Голубих озерах

Протягом 5 - 7 липня. Щоб урізноманітнити Івана Купала авторськими піснями біля багаття під гітару, можна відправитися на Голубі озера біля села Олешня, Чернігівської області. Тут на початку липня пройде VIII Міжнародний фестиваль авторської пісні на Голубих озерах. У програму заходу внесли купальські нотки. У перший день фестивалю буде представлена концертно-танцювальна програма, присвячена відкриттю фестивалю і святу Івана Купала. Організатори обіцяють виступи не тільки конкурсантів, але й відомих бардів України та Білорусі.

«Джаз на Дніпрі» (Дніпро)

Протягом 18 - 21 липня. Фестиваль «Джаз на Дніпрі» був заснований ще в 1968-му, минулого року він відзначив своє 50-річчя. Це свято джазу довгий час було візитною карткою Дніпра. У 2019 фестиваль знову збере талановитих музикантів з усього світу. Зазвичай він починається з традиційного відкритого концерту на Фестивальному причалі. Там визначають переможців конкурсу молодих виконавців «Джаз на Пірсі», які отримають право виступити на основній сцені поруч із запрошеними зірками.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую