ye-logo.v1.2

На етнофест до Старокостянтинова приїде відомий рок-гурт

Культура 4988
на фестиваль до міста завітають понад двадцять етногуртів та ансамблів з різних куточків України
на фестиваль до міста завітають понад двадцять етногуртів та ансамблів з різних куточків України. Фото: з фейсбуку

«Болохівські гостини» в місті відбудуться всьоме.

Етнофестиваль «Болохівські гостини» вже став традиційним літнім дійством для Старокостянтинова. Цього річ він буде одноденним і відбудеться 6 липня на набережній річки Ікопоть неподалік замку князів Острозьких. Організатори свята обіцяють влаштувати унікальне народне дійство за участю кращих фольклорних гуртів з усієї України.

Як розповідає Василь Муляр, начальник управління кулькурної політики та ресурсів Старокостянтинівської міської ради, на фестиваль до міста завітають понад двадцять етногуртів, ансамблів та виконавців з різних регіонів країни. В програмі будуть купальські гуляння, участь в старовинних обрядах, пов’язаних з водою, вогнем і травами, урочисте запалення купальського вогнища, етнічні танці, ворожіння і пускання вінків на воду, купальські пісні, майстер-класи з народних ремесел, виготовлення оберегів і купальських атрибутів, стрибки через багаття, народні ігри і забави.

До теми: Два дні у Хмельницькому святкуватимуть Івана Купала (ПРОГРАМА).

«Родзинкою фестивалю стане виступ рок-гурту «Воплі Відоплясова». Для усіх гостей дійства будемо проводити екскурсії відомими пам’ятками культурної спадщини. Тож гості матимуть змогу не тільки гарно відпочити та послухати українську етнічну і сучасну музику, посмакувати старовинними народними стравами, а й вкотре пройтися залами замку Острозьких та помилуватися іншими пам'ятками історичної спадщини міста», - додає Василь Муляр.

Нагадаємо, фестиваль «Болохівські гостини» пропагує відродження та розвиток українських національних традицій, збереження та популяризацію української музики. Цей культурно-мистецький проект став унікальним явищем на культурних теренах України, піднявши історичний пласт забутої держави – Болохівщини, яка існувала в ХІ – ХІІІ століттях на території сучасної Старокостянтинівщини.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую