ye-logo.v1.2

У Хмельницькому відкрили виставку моди минулого століття

Культура 3534
Виставка у Хмельницькому обласному краєзнавчому музеї цього разу порадує модників
Виставка у Хмельницькому обласному краєзнавчому музеї цього разу порадує модників. Фото: з Фейсбук-сторінки музею

Представили колекцію жіночого одягу і побутових аксесуарів.

Днями в Хмельницькому обласному краєзнавчому музеї відкрили тимчасову виставку «Вернісаж на Подільській». Як зазначають у музеї, автори експозиції прагнули нагадати, що речі, як і люди, мають свої історії і свої таємниці.

«Мода – одна з найцікавіших сторін життя людей. Людство завжди прагнуло до краси та естетики, дослухалося до модних тенденцій, намагалося слідувати їм. Початок ХХ століття в Україні вирізняється вишуканістю та витонченістю образів. Проте, вже до 30-х років стиль змінився на простоту та практичність крою. Жінки зняли корсети, чоловіки вдягли ділові костюми, - йдеться у повідомленні. - Водночас воєнні дії спровокували зупинку фабричного виробництва, тому жінки перешивали та латали одяг власноруч, щоб все ж залишатися привабливими. У післявоєнні роки в Україні одяг стає одноманітним та «сірим», з'являються так звані «стиляги», які любили одягатися яскраво та незвично. У 70-ті роки ХХ ст. тема «вкорочення» одягу досягала свого піку».

На виставці представлена колекція жіночого одягу і побутових аксесуарів більш як зі 120 експонатів. «Атмосфера виставки спонукає дорослих поринути у світ дитячих спогадів про своє дитинство, а дітей – глибше ознайомитися з традиціями міської моди в Україні і, зокрема, нашого краю», - додають у музеї.

Читайте також: у хмельницькому фотомузеї презентували виставку 18+.

Переглянути виставку «Вернісаж на Подільській» можна в Хмельницькому обласному краєзнавчому музеї за адресою Подільська, 12.

У Хмельницькому відкрили виставку моди минулого століття

У воєнні роки жінки шили та латали одяг власноруч.

У Хмельницькому відкрили виставку моди минулого століття

Є у колекції й експонати чоловічого вбрання.

У Хмельницькому відкрили виставку моди минулого століття

Жіночі аксесуари минулого століття.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую