ye-logo.v1.2

Польоти, народні співи та арт-писанка: у Славуті пройде етно-екофестиваль

Культура 5331
На фестиваль планують запросити два десятки етнографічних колективів з усієї України та з-за кордону
На фестиваль планують запросити два десятки етнографічних колективів з усієї України та з-за кордону. Фото: kh.vgorode.ua

Дійство заплановане на 22 вересня.

Вже цієї осені у Славуті проведуть унікальний фестиваль, який поєднає в собі елементи етно та екотрадицій. Відбудеться він в рамках реалізації Всеукраїнського конкурсу культурно-мистецького проєкту «Малі міста – великі враження», у якому Славутська міська рада стала переможцем.

«Назва «Колодар» не випадкова. Славута знаходиться в своєрідному колі, в оточенні лісів та річки, що утворюють коло навколо міста. Тож ідея фестивалю – це популяризація культурної нематеріальної спадщини у всьому її різноманітті та унікальної природи, поєднання етно та еко напрямків», - розповідає Тамара Іванюк, заступник начальника управління культури виконавчого комітету Славутської міської ради.

Проведення фестивалю заплановано вже на 22 вересня. Саме у ці дні святкуватимуть день міста Славути. Відомо, що вартість проєкту – 909 тисяч. За умовами проєкту, третину на реалізацію задуму має виділити місто в якості співфінансування. Решта - з держбюджету.

На фестиваль планують запросити два десятки етнографічних колективів з усієї України та з-за кордону.

Читайте також: У серпні в Полонному стартує літня польова археологічна школа.

«Крім пісень, танців, народних обрядів, діятимуть також локації зі стравами нашого регіону, традиційними ремеслами. Зокрема буде представлене гончарство, мистецтво виготовлення дитячих іграшок, ляльок-мотанок, соломо- та лозоплетіння, ковальство та ткацтво, малярство і народний розпис. На усіх локаціях працюватимуть майстер-класи. Крім того, діятимуть виставки народних промислів, квести, буде етнодискотека та виступ відомого гурту. Якого саме – поки тримаємо у секреті», - каже Тамара Іванюк.

В екочастині плануть організувати польоти на літаку навколо міста, сплав на байдарках по річці Горинь, катання на конях, ековиставки.

Родзинкою фесту стане виготовлення світлової інсталяції писанки.

«Це буде інноваційний арт-об'єкт, у сучасному стилі. Орнаментом писанки стануть рядки з народних пісень. Інсталяція залишиться в місті та буде встановлена стаціонарно», - зазначає Тамара Іванюк.

Нагадаємо, у конкурсі «Малі міста – великі враження» виграли проєкти шести громад Хмельниччини.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую