ye-logo.v1.2

Як фестивалитимуть у Кам’янці в серпні

Культура 4193
У Кам
У Кам'янці-Подільському знову пройде всеукраїнський фестиваль історичної реконструкції "Остання столиця". Фото: kam-pod.gov.ua

До вашої уваги календар фестивальних і мистецьких заходів у Кам’янці на наступний місяць.

Останній місяць літа пропонує в Кам’янці-Подільському цікаві різнопланові фестивалі, а з ними – й кілька нових подій.
Протягом 1-7 серпня у місті триватиме міжнародний шаховий турнір «Столиця України 1919». Проходитиме він у міському Будинку культури.

Третього серпня відбудеться фестиваль води та сімейного відпочинку «Ількові забави» у сквері Гунські криниці. Триватимуть тематичні розваги цілий день. Розпочнуться вони ранковою йогою, а завершаться вечірньою молодіжною дискотекою.

10 серпня – виставка кращих робіт під час «URBAN PICNIC» та нагородження переможців у кожній номінації в рамках фотоконкурсу із зображенням повсякденного Кам’янця, такого «Покажи свій Кам’янець».

11 серпня - 30 хвилин з органною музикою у виконанні Марії Дубік. Концерт відбудеться у Кафедральному костел святого апостола Петра і Павла. Вхід вільний.

Протягом 16-18 серпня проходитиме середньовічний фестиваль-ярмарок в Кам`янці-Подільському «Forpost Medieval Market» від організаторів уже відомого всім «Форпосту». На території Старого замку і Старого міста проходитимуть: ярмарок хенд-мейд майстрів, майстер-класи з традиційних ремесел, лицарський турнір, карнавальна хода, концертна програма, квест-ігри для дорослих та дітей. Доповнять програму середньовічна вулична музика й театр. Автентичності заходу додасть середньовічне містечко.

У ці ж дні, 16-18 серпня, запланований мотофестиваль у середньовічному стилі «Dark Ages», Старий замок. Організатори триденного свята обіцяють для всіх гостей і жителів міста середньовічну програму, ярмарок, факельну карнавальну ходу та… інквізицію.

Усе відбуватиметься на території Старої фортеці. На сцену фестивалю вийдуть гурти не тільки з України, а й з-закордону: «Lity taler», «Galsi band», «Яppa», «Green Blaze», «Shamrоcks», «Singging fluite», «Blackbarry beat», «Vera Brener», «Danil Menestrel».

23-25 серпня - військово-історичний фестиваль «Остання столиця». Цього року в рамках програми - знакові події української культури. Згадається та вшанується доба Директорії, етап становлення української державності 20-х років минулого століття. Тож цього року «Остання столиця» буде особливою, як і відзначення 100-річчя УНР у Кам'янці-Подільському. Адже дата увійшла до переліку пам'ятних на національному рівні.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую