ye-logo.v1.2

Вишиваночку вдягнув, на параді пройманув

Культура 2015
Близько 400 хмельничан взяли участь у параді.. Фото: Фото Тетяни ДИМИТРОВОЇ.

У Хмельницькому вже другий рік поспіль пройшов парад вишиванок

Вже наче традиційно на День Незалежності центром міста крокує так званий парад вишиванок. І цього року, вже вдруге поспіль, сотні охочих пройшлися центральними вулицями обласного центру, щоб вишиванкою похизуватися та, мабуть, настрій городянам підняти. Адже колона людей в вишиванках йшла зі справжнім оркестром, завдяки якому перехожі звертали увагу на сотні людей, котрі крокували в національному одязі.
«Свято Незалежності, яке завжди було мрією усіх поколінь та десятків мільйонів українців, а для влади це банальний вихідний день, – заявив Олександр Симчишин, заступник голови обласного осередку всеукраїнського об'єднання «Свобода», яке організувало парад. – Влада сприймає його як можливість зайвий раз поставити чергову галочку в графі проведених заходів.  Ми ж проводимо цей парад для популяризації української символіки. Хочемо, щоб одне із найважливіших державних свят було наповнене українським духом». І якщо біля обласної філармонії, звідки стартувала святкова колона, зібралося близько 200 людей, то вже біля кінотеатру імені Тараса Шевченка одягнених у вишиванки хмельничан було приблизно вдвічі більше – люди самі приєднувалися до крокуючих.
«Фінішував» парад у парку імені Івана Франка, біля пам'ятника видатному українському письменнику. Саме там Ігор Сабій, керівник подільських «свободівців», закликав усіх шанувати Незалежність України. А в святковий день, 24 серпня, не йти на городи копати картоплю, а святкувати одне із найголовніших державних свят. Завершилося ж все українськими піснями та танцями у виконанні учасників параду вишиванок.


Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую