ye-logo.v1.2

У Хмельницькому завершується фестиваль-конкурс імені Миколи Мозгового

Культура 2423
23 серпня оголосять переможців обласного конкурсу імені Миколи Мозгового
23 серпня оголосять переможців обласного конкурсу імені Миколи Мозгового. Фото: adm-km.gov.ua

А в Києві готують концерт пам’яті видатного композитора-пісняра.

Другий рік поспіль у Хмельницькому проходить відкритий обласний фестиваль-конкурс естрадної пісні імені Миколи Мозгового «Грай, музико моя!». Цьогоріч до фінальних прослуховувань дійшли 71 соліст та 8 гуртів області.

Днями в обласному академічному музично-драматичному театрі імені Михайла Старицького пройшов фінал фестивалю-конкурсу, повідомили в обласному науково-методичному центрі культури та мистецтва. Вже завтра, 23 серпня, о 14.00 годині у театрі Старицького буде підбито підсумки фіналу, оголошено переможців та відбудеться їх нагородження. А першого жовтня проведуть суперфінал та визначать володаря Гран-прі, дипломантів та лауреатів Відкритого обласного фестивалю-конкурсу естрадної пісні імені Миколи Мозгового «Грай, музико моя!». До речі, учасники фіналу та суперфіналу отримають дипломи та цінні подарунки, а переможець - 15 тисяч гривень. Відзначимо, що відбіркові тури на фестиваль розпочалися ще в квітні.

А в столиці України першого вересня у день народження Миколи Мозгового (цього року Миколі Петровичу виповнилося б 72 роки) у Палаці спорту пройде традиційний концерт пам’яті видатного композитора-пісняра та народного артиста України. Тіна Кароль, Ірина Білик, Злата Огнєвіч, Dzidzio, Alyosha, Тарас Тополя, грут «Без обмежень» та інші відомі українські виконавці заспівають пісні Миколи Мозгового у столичному Палаці спорту на концерті пам’яті. А телеканал «М2» планує о 19.00 показати цей концерт у прямому ефірі.

Довідка: Микола Мозговий народився 1 вересня 1947 в селі Сарнів Волочиського району. Лауреат багатьох республіканських, всесоюзних та міжнародних конкурсів. Професійний співак, композитор. У 1985 році удостоєний почесного звання «Заслужений артист України». У 1993 за великий особистий внесок у розвиток і збагачення української культури, високу професійну майстерність нагороджений званням «Народний артист України». 30 липня 2010 серце Миколи Петровича зупинилося. Похованали його в Києві на Байковому кладовищі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую