ye-logo.v1.2

Фестивалимо у вересні: найяскравіші фестивалі України

Культура 2807
Куди поїхати на вихідні, читайте в нашому матеріалі
Куди поїхати на вихідні, читайте в нашому матеріалі. Фото: Артема Баландіна

Початок осені буде насичений різноманітними фестивалями.

Сезон фестивалів в Україні триває, й у вересні їх запланували чимало. Перший місяць осені обіцяють, буде теплим і насичений на яскраві події. На відміну від гарячих і гучних літніх фестів, восени українців потішать ароматними та смачними гастрономічними фестивалями, книжковими, історичними, кінофестивалями. Звісно, для любителів музичних фестивалів теж підготували кілька цікавинок.

Тож усіх, хто ще не встиг влітку спробувати фестивального життя, запрошуємо переглянути підбірку найяскравіших та дуже різноманітних фестивалів у вересні в Україні. Розпочнемо з Кам’янця-Подільського, адже тут найближчого місяця відбудеться одразу декілька масштабних фестивалів.

Фестиваль «RespublicaFest»

Після Хмельницького «Респуліка» пройде ще й у Кам'янці-Подільському. Триватиме протягом 6-8 вересня на території Старої Фортеці. Заплановано багато локацій, кращі рок-гурти, сучасні поети і художники з України та інших країн. На фестивалі звучатиме рок, поп та електронна музика.

Кінофестиваль "БРУКІВКА"

Протягом 11-15 вересня відбуватиметься міжнародний кінофестиваль «БРУКІВКА». Це незалежний український фестиваль сучасного українського та міжнародного кіно, який щороку проходить в Кам’янці-Подільському з 2017 року. Захід починався як локальний проект для підтримки молодих креаторів з Поділля і за 3 роки переріс у один із більших кінофестивалів Західної України, на який з 2018 по 2019 рік надіслано понад 4000 робіт із 122 країн світу. Фестиваль є некомерційним і всі охочі можуть безкоштовно відвідати покази конкурсної та позаконкурсної програм, воркшопи, лекції, зустрічі з режисерами, продюсерами, сценаристами та акторами українського кіно. На фестиваль 2019 року подано майже 800 фільмів з 70 країн світу, з яких понад 120 робіт молодих режисерів з України.

Фестиваль «Schola militaria»

Протягом 20-22 вересня триватиме міжнародний військово-історичний фестиваль «Schola militaria 2019». Учасники перенесуться у XVII століття, в час коли замок був прикордонною твердинею Речі Посполитої. Члени війсково-історичних товариств з Польщі, Білорусії, Чехії та України покажуть вам, як жили місцеві д’Артаньяни. Тренування військ, замкова кухня від шеф-кухарів Женя Детцель та Вадим Ковалёв, смолоскипна хода, концерт та авжеж відтворення бою. Проведемо реконструкцію першого польоту моделі повітряної кулі XVIII століття, саме в Кам’янці-Подільському 235 років тому вперше над містом піднявся літальний апарат.

Читайте також: куди піти у Хмельницькому протягом тижня.

Фестиваль повітряних куль «Золота омега»

Фієста повітряних куль «Золота омега» триватиме протягом 20-22 вересня у Кам’янці-Подільському. Заплановані ранкові та вечірні польоти. Польоти повітряних куль тривають 40-60 хвилин. Розрахунковий час всієї програми приблизно 3,5 години.

Фестиваль «Джаз Коктебель» (Київ)

Протягом 6-8 вересня «Джаз Коктебель» триватиме на Труханівському острові. Це, в першу чергу, музичний фестиваль, затьмарена і усвідомлена точка зору на актуальну альтернативну сцену. Nu Jazz Stage - масштабний open-air setting і лайн-ап виконавців, які знають, що таке драйв не з чуток. Музику більшості учасників фестивалю складно назвати джазом, керуючись формальними критеріями енциклопедиста. Однак це перестає мати значення, коли вони «дадуть джазу» на фестивалі. У них в крові дух джазу, що набагато важливіше.

Міжнародний поетичний фестиваль «MERIDIAN CZERNOWITZ» (Чернівці)

Протягом 5-8 вересня у Чернівцях відбудеться Х Міжнародний поетичний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ. У програмі заходу – презентації книжок, дискусії, паради поетів, театральні постановки, концерти камерної та рок-музики, а також читання у різних локаціях міста.

Театральний фестиваль «Кіт Ґаватовича» (Львів)

Триваитме протягом 6-8 вересня. Четвертий рік поспіль фестиваль відкриває нові бачення, види та локації театрального мистецтва. Під час фестивалю відвідувачі не лише зможуть послухати мотивуючі розмови із відомими акторами та подивитися вистави різних колективів, але й самостійно взяти участь у акторських тренінгах. Також діятиме спеціальна та вже традиційна Дитяча сцена з майстер класами з акторської майстерності та творчими куточками.

Lviv Coffee Festival

Протягом 12-15 вересня триватиме фестиваль «На каву до Львова». Чи є ще в Україні місто, окрім Львова, в якого стільки різних синонімів? Мабуть таки - ні. Бо ж коли говорять про місто серед дощів, маленький Париж, українську Венецію, чи місто із запахом шоколаду, то всім зрозуміло, що це - Львів. І без сумніву, Львів першим спадає на думку, коли говорять про місто з ароматом кави.

Фестиваль «Варишське пиво» (Мукачево)

Любителів крафтового пива запрошують в місто Мукачево, де 13- 14 – 15 вересня 2019 року пройде традиційний пивний фестиваль Закарпаття – «Варишське пиво». Спеціальне тематичне пивне меню до свята будуть готувати 8 ресторацій і шеф-кухарів. Очікується участь понад 10 пивоварів Закарпаття, що представлять кращі взірці своєї продукції.

Фестиваль анімації «LINOLEUM» (Київ)

Міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіа-мистецтва LINOLEUM (від англ. cлова line - лінія і латинського oleum - олія) — найбільший показ авторської анімації в Україні. Триватиме впродовж 4-8 вересня. Крім міжнародного і національного конкурсів, фестиваль складається з серії майстер-класів та лекцій від професіоналів індустрії, показів експериментальної анімації та відеоарту, тематичних позаконкурсних скринінгів та дитячої програми. Головна мета показати, що анімація це не тільки розвага для дітей, але й вид сучасного мистецтва, де за допомогою нових технологій можна підіймати актуальні теми, залучаючи до цього широку інтелектуальну аудиторію. У 2019 LINOLEUM пройде з 4 по 8 вересня. Організатор фестивалю LINOLEUM - Animagrad.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую