ye-logo.v1.2

«Постдиванний ренесанс»

Культура 2044
На першій виставці були представлені роботи п'ятьох перспективних та талановитих митців.. Фото: Фото Сергія ПРИЩЕПИ.

так назвав новий період в житті Хмельницького художнього салону «Гончар» голова обласної організації Спілки художників України Леонід Коваленко

Салон відчинив свої двері поціновувачам прекрасного вперше за більше, ніж 10 років. Часи скрути для хмельницьких митців закінчилися.
«У справі, про яку я говорив три роки, нарешті зроблені перші кроки, – зазначив Сергій Мельник, Хмельницький міський голова. – Міська влада бере на себе зобов'язання допомогти з ремонтом. Чесно кажучи, у місті замало подібних закладів».
Із позицією мера про недостатність культурних осередків погодилися й художники.
«Наша мета – створити багато ось таких духовних центрів, яких нині недостатньо, – каже голова Хмельницької обласної організації Спілки художників України Леонід Коваленко. – Тут були меблі, і це була «ганьба сім'ї». Нині ж усе перевернули з ніг на голову і надалі будемо займатися тим,чим і мали б перейматися художники. Проводитимемо власні виставки, дамо можливість виставитися молодим митцям, запрошуватимемо в гості творців із інших міст, областей».
Справді, відкриття салону «Гончар» стало святом, в першу чергу, для молодих художників Хмельниччини. На першій виставці були представлені роботи п'ятьох перспективних та талановитих митців, претендентів на вступ до Спілки художників України. Михайло Намистюк, Сергій Юрков, Антоніна Штогрін, Анжела Гонтар та Володимир Петровський сподіваються поповнити ряди мистецької спілки. Леонід Вікторович пророкує досягнення поставленої мети, вважає їх достойними такого почесного статусу.
«Для нас вступ до спілки – це не кінцева мета, це великий крок до служіння людям, але він лише перший», – захоплено ділилася враженнями славутська художниця Анжела Гонтар.
Із не меншим трепетом презентувала свої роботи і колега по цеху Антоніна Штогрін з Кам'янця-Подільського. «Навіть на своїх персональних виставках у Польщі, Німеччині не хвилювалася так, як сьогодні, – зізналася пані Штогрін. – Я привезла вам часточку свого рідного міста, яке люблять усі!».
Кожен із цих п’яти художників подарував по одній своїй роботі у картинну галерею, яка стане «золотим фондом» салону. Як сказав пан Коваленко, саме з них і почнеться цей фонд, у який нададуть свої картини усі художники обласної організації Спілки художників України. Ця галерея має бути візитівкою краю у мистецьких колах.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую