ye-logo.v1.2

Ангели і демони Григорія Лєпса

Культура 4937

Володар потужного голосу і рідкісної харизми Григорій Лепс, якого називають еталоном мужності на російській естраді, знову приїжджає до нашого міста.

Судячи з того, що в минулому році зал був вщерть набитий глядачами, які, стоячи, аплодували кожній пісні, а в кінці тричі  викликали артиста на біс,  Мало того, що глядачі підспівували своєму улюбленцю,  одна пара так перейнялася душевними піснями Григорія, що  весь вечір провела біля сцени в якості підтанцьовки.

Григорій Лепс – багатодітний батько. У нього три доньки: старша, Інга (від першого шлюбу) – спеціаліст по аукціонній справі, живе у Лондоні, дев'ятирічна Єва і трирічна Ніколь. А в травні минулого року у Григорія народився довгоочікуваний син. Він навіть ім'я йому заздалегідь вибрав – Іван, Вано (Григорій – грузин за національністю, його повне прізвище – Лепсверідзе).
Правда, забирати сина йому не довелося: перешкодили гастролі в Ізраїлі.
«Я майже весь рік проводжу на нескінченних гастролях, – каже Григорій. – Всього один раз зміг забрати дружину з пологового будинку, – коли народилася Ніколь. От і Ваня з'явився на світ за моєї відсутності. А як  хотілося приїхати за ним, зустріти дружину з букетом квітів, скупати сина, вкласти спати… Ми намагалися знайти якийсь авіарейс, щоб вирватися до Москви на пару днів, але не вдалося. Аня вже звикла до того, що я постійно у від'їзді, і ніколи не ображається з цього приводу. Коли вона зателефонувала і сказала, що народила, я розгубився і від хвилювання запитав: «Кого?». Вона розсміялася: «Як кого? Сина». Я тільки і зміг вимовити: «Молодець».
«На відміну від багатьох чоловіків, Григорій не боїться спілкуватися з грудними дітьми, – говорить Анна. – Коли Єві було два місяці, я зважилася відірватися від дитини і влаштувала собі невеликий шопінг, з дочкою залишивши свою маму. Так ось, допомога мами не знадобилася! Коли я пішла, Гриша взяв Єву на руки і дві години займався нею: заколисував, розважав, навіть помив».

«У  найближчі  півстоліття  жити  буду»
«Праця артиста дуже непроста: у будь-якому стані, з температурою або тиском, виходимо на сцену, летимо на гастролі. А починав я виступати в сочинських ресторанах (щоб послухати голосистого хлопця, люди приїжджали в Сочі з інших міст – авт.). «На прохання дорогих гостей» я співав мало не до ранку. Мій особистий рекорд – вісім з половиною годин безперервного співу. Звичайно, дуже втомлювався. Ось і знімав стрес випивкою. А, коли в 1991 році переїхав до Москви, і вона мене років десять не приймала, тоді пив вже з відчаю. Співак Лепс не цікавив продюсерів, у мене не було телеефірів і концертів у великих залах, не було грошей записуватися у хороших студіях. От організм такого багаторічного пияцтва і не витримав, почалися проблеми зі шлунком, підшлунковою...».
...Перший напад виразки трапився у співака дванадцять років тому. З найсильнішим болем його забрали до Боткінської лікарні і почали інтенсивне лікування. Три тижні Григорій провалявся в реанімації, а потім ще півроку в загальній палаті. Схуд на 35 кілограмів. «Пам'ятаю, лежав і тупо дивився в лікарняну стелю.
У голові – жодної думки. Страшно було, тільки коли померлих сусідів з палати виносили. Ось вчора ще поруч знаходилась жива людина, а вранці вона уже небіжчик. Я розумів, що точно так само можу якось не прокинутися. До речі, з нашої палати вижив тільки я».
Лепса тоді виходила мама – Нателла Семенівна, медсестра за професією. Приїхавши з Сочі, вона буквально оселилася в лікарні. Після клініки Лепс приходив у себе ще півтора року – фізично не міг співати. А через кілька років знову опинився на межі життя і смерті – пізніше лікарі скажуть, що рахунок йшов на секунди.
Григорій приїхав на концерт в Дмитрів, готувався до виходу на сцену в гримерці. «Почалася нудота, слабкість, здалося, от-от земля з-під ніг піде, – згадує співак. – Зрозумів, що повинен прилягти, інакше впаду. І в цей момент втратив свідомість». На щастя, на цей концерт з Лепсом вирушила лікар-фоніатор, яка й надала музикантові першу допомогу. Коли приїхала «швидка», пульс у Григорія не прощупувався, тиск був катастрофічно низьким, відкрилася велика внутрішня кровотеча. По дорозі в місцеву лікарню Лепс, який відрізняється надзвичайною відпо-віда­льністю, ще вмовляв лікарів: «Ви мене чим-небудь уколіть і відпустіть назад – там же люди чекають, а я концерт відпрацюю і потім сам до вас приїду».
Кровотечу вдалося зупинити тільки через п'ять годин, і Лепса відвезли до Боткінської. «Знову реанімація, уколи, крапельниці, – говорить співак. – Аня, звичайно, понервувала, але я їй пообіцяв, що в найближчі півстоліття жити буду. Тому що є заради кого».

Анна
З Анною Лепс зустрівся, коли йому було 38 років. За плечима – недовгий шлюб зі студент-кою музучилища Світланою (вона вчилася на вокальному, а Григорій – на відділенні ударних інструментів). «Ми були дуже молодими, – говорить Григорій, – ні в чому не хотіли одне одному поступатися. Ось і розбіглися». Від шлюбу залишилася донька Інга, їй Григорій оплатив навчання та житло в Англії. Після розлучення одружуватися не поспішав, благо, жінки самі шукали знайомства з ним.
І ось, вже живучи в Москві, пішов з компа-нією в нічний клуб, де у супроводі балету виступала Лайма Вайкуле. Побачивши за спиною Лайми танцівницю, жартома сказав друзям: «На цій красуні я одружуся!».
Втім, того вечора Григорій до дівчини не підійшов. А через пару місяців його запросили на 50-річчя чоловіка Лайми. І він знову побачив дівчину, що так йому сподобалася. Підійшов, представився, після чого зразу зробив пропозицію: «Виходьте за мене заміж».
«Думав здивувати, – сміється Григорій. – А вона бровою не повела: «А у Вас є московська прописка?». – «Ні», – відповів їй. «Ну, тоді вибачте». Потім уже Аня розповіла мені, що їй, громадянці України, конче потрібна була прописка і російський паспорт, щоб поїхати на гастролі до Монако. Але тоді вона мене заінтригувала ще більше, я роздобув її телефон і почав «атаку» – незважаючи на те, що в Ані був кавалер».
Лепс дарував дівчині розкішні букети, закидав під’їзд трояндами, запрошував у кращі ресторани, ходив до неї на концерти. І через рік підкорив: Аня дала відставку бойфренду і переїхала до Григорія.
«З Анею я знайшов те, що шукав усе життя, – спокій і розуміння. У нашій родині все просто: я заробляю гроші, Аня їх витрачає». За словами Анни, кожна, навіть дрібна сварка закінчується походом до ювелірного магазину, де чоловік купує їй прикраси з діамантами. А ще вона займається будинком і дітьми. «Аннуся мене розуміє, – каже Григорій, – не смикає через дрібниці і дуже береже. Особливо після мого несподіваного «візиту» до лікарні».

Праведник  чи…
Що стосується алкоголю, то зараз Григорій його не вживає. А ось режиму через роботу дотримуватися не може. Хоча відсипається саме на гастролях. Відпрацював концерт, пограв години три в більярд і пішов на бокову. Григорій – «сова» або, як він сам себе називає, – «пугач», тому й лягає спати на світанку. «Коли випадають кілька вільних днів, ми з родиною вибираємося до Таїланду (у нас там маленький будиночок) або в Емірати. Іноді вирушаю до Європи і влаштовую там піші тури – «гуляю» по 30 кілометрів на день, милуючись архітектурою... Акція 2б7ш
Проте, для Григорія набагато важливіший не фізичний стан, а стан душі. Як він сам каже, «я не найгірший персонаж у шоу-бізнесі, тому що не зраджую і не підставляю людей».
«Так, він вибуховий, має досить важку руку і швидкий на розправу, але нескінченно, що для шоубізу непростимо, совісний, – каже відомий магістр сарказму Отар Кушанашвілі. – Це зараз він найвисокооплачуваніший виконавець Росії, і його гонорари можна зрівняти  з баблом європейських вокальних світил. А раніше заробітки його були набагато скромніші. Але ціну собі Гриша знав завжди. Пам'ятаю, якось ми виступали в одному клубі для патентованих лузерів і антихристів з гаманцями. Молодий нарцис з числа жируючих банкірів клацнув пальцями: «А ну, Гришо, зобрази Висоцького». Гриша зобразив Марлона Брандо, який зображує Хрещеного батька. Банкір заткнувся. А я за ті гроші навіть би прокукурікав! А йому плювати! Його ніколи не змусиш зробити те, чого він сам не хоче. А особливо нахабні можуть ще й по пиці заробити! Пам'ятаю, коли ми знайомилися, вже на третій секунді так послав мене! А я, між іншим, тоді був популярнішим «На-Ни», і навколо мене ходили навшпиньках, боялися, як би завтра чого не прочитати про себе в пресі». Але разом з тим Григорій Лепс – це доброї душі людина і дивовижний друг.
Якось таємно від свого товариша, який заборгував місцевій мафії 150 тисяч доларів, і через це повинен був бути вбитим, сам пішов до них на розборки і  повернув гроші з власної кишені. «Нехай це буде мій тобі подарунок, – сказав здивованому другу, коли той, через кілька років, через сторонніх осіб дізнався нарешті, чому від нього відстали. Григорій – щедрий меценат, але допомагати намагається не на камеру. Як ось на одній передачі, де йшлося про дівчину, якій була необхідна важка операція за кордоном. Багато відомих людей обіцяли свою допомогу: хто грошима, хто знайомствами. Хоча, як відомо, така «допомога» цим і закінчується. Григорій, який всю передачу просидів мовчки, після її закінчення, вже в холі, підійшов до дівчини і вклав їй у руки всю необхідну суму.
...У Лепса багато планів. «Зараз я даю до 20 концертів на місяць (це 40 перельотів!), а хотілося б – два. Мені ж хочеться більше часу проводити з сім'єю, займатися чимось іншим, крім співу. А поки хочу заробити побільше, щоб забезпечити сім'ю, хочу, щоб мої діти виросли нормальними людьми і щоб мені вистачило сил і здоров'я побачити їх дорослими своїми очима, а не з небес. Я туди не поспішаю – мені й тут добре».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую