ye-logo.v1.2

Світлини авторів із різних континентів презентувати у музеї фотомистецтва

Культура 2226
Кращі 50 світлин фотоконкурсу експонуюь у фотомузеї
Кращі 50 світлин фотоконкурсу експонуюь у фотомузеї. Фото: автора

В експозиції 50 фоторобіт.

Учора, 17 жовтня, в обласному центрі презентували виставку фотографій щорічного міжнародного конкурсу «Фотовернісаж на Покрову». Різнотематичні світлини понад 30 авторів з усіх континентів експонують у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва, де уже не вперше демонструють кращі роботи цього фотоконкурсу.

«Цьогоріч ми організували уже 14-ий раз міжнародний салон фотографії. За роки свого існування ми значно збільшили географію учасників, і, наразі, маємо 188 авторів з 30 країни світу, які надіслали майже 3 тисячі світлин», - каже організатор міжнародного салону Олександр Харват.

За його совами, вперше за всю історію існування салону, серед членів журі, які визначали переможців, не було жодного українця, а лише імениті закордонні фотомайстри. Однак, вийшло так, що головні нагороди отримали саме українські автори. Серед постійних учасників фотосалону і хмельницький фотограф Сергій Аніськов

Виставку уз міжнародного фотосалону уже не вперше демонструють у Хмельницькому

«Зараз не можна уявити жодної сфери, де б не було світлин. У 2019 році фотографія святкує своє 180-річчя, за цей час вона отримала надзвичайний розвиток. Фотографічні конкурси створюють, щоб людей стимулювати, отримувати естетичну насолоду від зображеного, щоб побачити, як живуть люди в інших куточках світу», - каже Олександр Харват.

Додає, що з кожним роком все більше на світлинах відображається вплив фотошопу. Фотографи його уже добре освоїли і роблять достойні та ідейні колажі.

За підсумками кожного такого міжнародного фотосалону, організатори видають буклет із кращими світлинами. Його надсилають авторам по всьому світу, які брали участь у конкурсі. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую