ye-logo.v1.2

У Хмельницькому – наслідують флейту

Культура 2676

На мистецькому небосхилі нещодавно з’явився новий колектив – інструментальне тріо «Фляутандо»

 На мистецькому небосхилі нещодавно з’явився новий колектив – інструментальне тріо «Фляутандо» (італ. – «наслідуючи флейту») у складі: Максим Заводний (гітара), Ольга Малик (скрипка), Тарас Малик (флейта). Прем’єра-презентація в обласній філармонії, восени минулого року, пройшла з величезним і заслуженим успіхом. Цьому чимало сприяла вміло скомпонована та артистично представлена програма популярних творів вітчизняної і світової класики.
Подружжя Маликів ще раніше зарекомендувало себе шанувальниками високого мистецтва, а дебют їхнього однолітка Максима Заводного став справжнім відкриттям сезону.
Максим – корінний хмельничанин, закінчив Львівську музичну акаде-мію, нині – викладач музичного училища ім. В. Заремби по класу гітари і артист Хмельницької обласної філармонії. Молодий музикант виявився не лише тактовним тренером: єдиний сольний номер у прем’єрній програмі обнадіює, що незабаром матимемо перспективного і яскравого гітариста-віртуоза.
Цьогоріч «Flautando» постійний учасник циклу концертів «Від минулого до сучасності» (з нагоди 20-річчя органної зали обласної філармонії) – вже показав розмаїття музики епох класицизму і романтизму. У квітневому концерті «Хмельницького камер фесту» на слухачів очікує найновіша ексклюзивна програма, складена переважно з творів композиторів-романтиків, більшість з яких, як розповів Тарас Малик, практично не виконувалися і малознайомі навіть професіоналам. Знавці сповна оцінять і значення художнього експерименту «Фляутандо»: квартет з досвідченою вокалісткою, народною артисткою України Марією Ясіновською.
…Що ж, треба сподіватися, перші успіхи не запаморочать талановитих музикантів, а їх самовдосконаленню не буде меж.

С. БАДЄЄВ.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую