ye-logo.v1.2

У Хмельницькому відбувся Парад вертепів (ФОТО+ВІДЕО)

Культура 6812

Хмельничани заколядували у масках і вертепних костюмах.

Другий рік поспіль Парад вертепів зібрав у центрі Хмельницького чимало містян. Із традиційними колядками і щедрівками у святковому вбранні хмельничани сьогодні, 11 січня, пройшли вулицею Проскурівською.

Головними героями дійства стали українські різдвяні персонажі. Маланка, коза, три царі, звіздарі, янгол та інші святкові герої заколядували цього дня у місті. До параду долучилися фольклорні та освітні колективи міста та охочі хмельничани. Стартувала вертепна хода біля «Дитячого світу». Далі колядники рушили центральною вулицею Хмельницького до Різдвяного ярмарку. Продовжилася програма на святковій сцені біля кінотеатру Шевченка.

«Коляда – це обряд, який в славлінні нашого господа здавна об’єднував людей в одне єдине ціле. Дуже прикро, коли ми зараз не знаємо цих колядок. І ось сьогодні, яка велика кількість людей прийшла, аби підтримати наші традиції. Це дуже важливо, - розповіла керівниця фольклорного гурту «Ладовиці» Ірина Телюх. - Сьогодні містяни зможуть почути стародавні колядки та побачити давні різдвяні обряди».

На сцені перед містянами виступили місцеві фольклорні колективи та гості із сусідніх районів області. Після параду вертепів святкування відбулися у приміщені Хмельницького обласного художнього музею. Саме там цьогоріч проходив традиційний різдвяний етнофестиваль «Дар».

Сьогодні хмельничани вбралися у вертепні костюми.
Співали колядки та щедрівки.
Парад вертепів цьогоріч у місті відбувся друге.
До святковгого дійства долучилися й маленькі хмельничани.
Головні різдвяні персонажі вишикувалися попереду святковї колони
Усі разом пройшли вулицею Проскурівською.
Вертепна хода привернула увагу пересічних хмельничан.
Дорослі учасниці параду одягли квітчасті хустки.
У руках деякі колядники несли різдвяні зірки.
Завершилася хода на Різдвяному ярмарку.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую