ye-logo.v1.2

Фотоконкурс «Різдвяний Хмельницький»: визначено переможців (ФОТО)

Культура 2191
Фотоконкурс «Різдвяний Хмельницький» проводиться вже другий рік поспіль
Фотоконкурс «Різдвяний Хмельницький» проводиться вже другий рік поспіль. Фото: автора

На конкурс було подано 211 світлин.

У Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва відбулася презентація виставки кращих робіт фотоконкурсу «Різдвяний Хмельницький». Участь у ньому взяли не лише професійні фотографи, а й аматори. Серед учасників були й діти. 

«Загалом на конкурс було подано 211 світлин. Члени журі відібрали 57 кращих робіт, які й були представлені на виставці», - розповів директор музею-студії фотомистецтва Віталій Савін.

Під час відкриття виставки було оголошено переможців фотоконкурсу. Світлина фотохудожника Костянтина Жданова «Різдво – це цукерки» перемогла у номінації «Різдвяний Хмельницький». А у номінації «Різдвяна казка очима дитини» перемогу здобула Анастасія Венгер. «Приз міського голови» отримали Анастасія Потурняк (серед дорослих учасників) та Анастасія Венгер у дитячій віковій категорії. Усіх трьох переможців нагороджено дипломами та подарунковими сертифікатами на суму 3000 гривень.

Світлина фотохудожника Костянтина Жданова перемогла у номінації «Різдвяний Хмельницький»
Світлина Костянтина Жданова "Різдво - це цукерки"

 «На фотоконкурс «Різдвяний Хмельницький» я подавав три світлини. На них зображена донька моїх знайомих. Своїми роботами я хотів показати, що Різдво – це казковий час для усіх, але особливо для дітей. Це період подарунків та цукерок. Саме тому я назвав свої роботи «Різдво – це цукерки». А ще я хотів показати молодим фотографам, що різдвяний Хмельницький – це не лише ялинка та гірлянди… Це передусім, емоції, які з’являються у цей казковий час», - розповів хмельницький фотохудожник Костянтин Жданов.

Другий рік поспіль Анастасія Потурняк перемагає у конкурсі "Різвяний Хмельницький"
Світлина Анастасії Потурняк отримала приз міського голови.

«В останні роки наше місто стало дуже яскравим. У період новорічно-різдвяних свят, проходячи центральними вилицями міста, не можливо не фотографувати. Усю цю красу та емоції я фіксую на камеру. Саме тому, на конкурс «Різдвяний Хмельницький» подавала аж 8 світлин.  Друзі та знайомі казали, що серед усіх моїх робіт, світлина з дітьми, які їдуть святковим потягом, є найкращою. Вони не помилилися. Саме ця робота отримала приз міського голови», - розповіла Анастасія Потурняк.

Анастасія Венгер перемогла у дитячій віковій категорії.
Світлина Анастасії Венгер перемогла у номінації «Різдвяна казка очима дитини».

«На поданих мною роботах зображена моя 12-річна сестричка Ліза. Вона – професійна балерина. Я не хотіла бути банальною – фотографувати ялинку та гірлянди. Мені хотілося чогось особливого та казкового. Втілити свій задум мені допомогла сестричка. Минулого року, на Різдво, коли всі люди святкували, біля ялинки було малолюдно. За декілька хвилин нам вдалося провести зйомку, адже я переживала, аби сестричка не змерзла. Фото вийшли справді казкові і я рада, що вони перемогли», - ділиться враженнями Анастасія Венгер.

Усі інші учасники, роботи яких були відібрані на виставку, отримали дипломи. Світлини конкурсу «Різдвяний Хмельницький» експонуватимуться в приміщенні Хмельницького музею-студії фотомистецтва (вулиця Проскурівська, 56) до 27 січня 2020 року.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую