ye-logo.v1.2

У Кам’янці-Подільському на залізничному вокзалі звучатиме «Щедрик»

Культура 4498
Саме з Кам
Саме з Кам'янця-Подільського у світове турне 101 рік тому вирушила капела, яка зробила відомим «Щедрика» на увесь світ . Фото: З фейсбуку Михайла Сімашкевича

Захід проведуть до річниці початку світового турне капели, яка зробила відомою на увесь світ цю різдвяну мелодію.

У Кам’янці-Подільському продовжують популяризувати історіію, розповідаючи її на загал. Так, цього річ запланували провести низку заходів до 101-ї річниці з моменту, як саме з Кам’янця-Подільського у світове турне вирушила українська республіканської капели під керівництвом композитора Олександра Кошиця. Саме у цій поїздці хористи розповіли Європі про Україну і зробили популярною на увесь світ різдвяну мелодію «Щедрик» Миколи Леонтовича.

Як зазначають в пресслужбі Кам’янець-Подільської міської ради, готувалася до виїзду капела саме у Кам’янці. І саме звідси розпочала свою культурну подорож.

В рамках заходів, міське товариство «Просвіта» імені Тараса Шевченка спільно з міськрадою, запланувало провести перший фестиваль хорового мистецтва, що відбудеться у вересні. А вже 24 березня, у день річниці виїзду капели в турне, на кам’янчан та гостей міста очікує театралізоване дійство, яке організують на площі поруч із залізничним вокзалом.

«Дійство розпочнеться о 18-й годині. Це буде просвітницько-мистецький формат. Урочистості з нагоди 101-ї річниці культурної дипломатичної місії української республіканської капели під керівництвом композитора Олександра Кошиця, відбудуться на привокзальній площі. Ми запланували запланували театралізоване дійство – відтворення тієї події, а також виступатиме дитячо-юнацька хорова капела «Журавлик» та виконуватиме «Щедрик» Миколи Леонтовича», - розповів сайту «Є» Петро Гаврилюк, директор департаменту гуманітарної політики Кам’янець-Подільської міської ради.

Додає, що в рамках цього заходу на привокзальній площі також демонструватимуть документальний фільм про події сторічної давнини, а пасажирам, які очікуватимуть потяга, роздаватимуть інформаційні флаєри про капелу, яка зробила популярною на увесь світ різдвяну мелодію «Щедрик».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую