ye-logo.v1.2

Театр онлайн: які вистави покажуть упродовж тижня

Культура 1615
Обласний театр траслює вистави з архівів в Ютубі
Обласний театр траслює вистави з архівів в Ютубі. Фото: akademteatr.com.ua

П'єси транслюватимуть з архівів.

Поки звичайний ритм життя вимушено поставлений на "стоп", саме час поринути в мистецтво. Можливість така, завдяки мережі інтернет, є, адже чимало установ культури перейшли у, так званий, онлайн режим. Не стали виключенням і хмельницькі театри, які почали транслювати вистави на каналі у Ютубі. Звісно, усі постановки взяті з архівів.

Сайт «Є» підготував підбірку п’єс, які показуватимуть цього тижня.

Хмельницький обласний український музично-драматичний театр імені Михайла Старицького

9 квітня о 19.00 покажуть мелодраму «Дуель»

Автор - Мар Байджиєв, переклад з російської - Дмитро Гусаков. Режисер-постановник - Сергій Корнієнко

В основі твору киргизького драматурга Мара Байджиєва - любовний трикутник, тонкий психологізм і вічні питання. Назі їде до моря з коханцем. Вона молода, проте на її долю вже випало чимало випробувань - зрада, страх ув'язнення, хвороба матері, аборт. Та найбільше вона боїться самотності. На відпочинку жінка знайомиться з іншим. Азіз - цілковита протилежність цинічному Іскандерові. Зустріч із незнайомцем круто повертає плин її похмурого, але вже майже звичного життя. Потерпаючи від мук сумління, Назі полишає Іскандера. Герої жагуче намагаються віднайти сенс життя, його сіль із легким присмаком сліз.

Акторський склад: Автор - артистка Емма Мужевітіна, Назі- артистка Марина Семенюк, Азіз - артист Андрій Клименко, Іскандер - заслужений артист України Ігор Сторожук та інші.

Фрагмент вистави "Свято онлайн". Фото: з архіву редакції

12 квітня о 19.00 покажуть «Свято онлайн»

Театральний проєкт, вистава екшен, присвячена проблемам підлітків, який створено автором, драматургом - Мариною Бортник-Гулеватою.

У світі, в якому віртуальна реальність з кожним днем все більше замінює справжнє життя, нам стає досить складно відрізнити одне від іншого. Інтернет існування перетворюється в невід’ємну частину буденності усіх людей. Неначе, там, у всесвітній павутині, є все, що можна собі тільки забажати – ідеальні фото, на яких все подано в найкращому вигляді, вірні друзі, які уважно стежать за кожним нашим кроком та лайкають всі наші пости, там є «справжнє» романтичне кохання з ліричними піснями та мільйонами троянд, що, правда, абсолютно без аромату. Віртуальна реальність! Чи не те це місце, куди масово втікає сучасна молодь, шукаючи там краще життя. Не відриваючись від екранів електронних пристроїв підлітки спілкуються, співчувають, кохають, заздрять, ненавидять. Та чи можуть ці почуття замінити реальні? Особливо, коли кордоном між двома дійсностями стає справжнє життя дитини!

У ролях: Аліса — артистка Катерина Влесенко, артистка Наталія Дяченко, Ден — заслужена артистка України Лариса Курманова, Друг — артист Олександр Віт, Юрась — артист Андрій Цимбалістий, артист Олександр Ящишен а інші.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую