ye-logo.v1.2

Хмельницькі театрали підготували підбірку вистав, яку покажуть онлайн

Культура 1831
Вистави можна переглянути онлайн
Вистави можна переглянути онлайн. Фото: з архіву

Загалом на ютубі можна буде побачити чотири постановки.

Карантин продовжується, а це означає, що заклади культури також не припиняють свою віртуальну діяльність. Зокрема хмельницький обласний театр імені Михайла Старицького та монотеатр «Кут» підготували поціновувачам мистецтва декілька встав, як покажуть в режимі онлайн на каналах у ютубі. На тих же каналах можна побачити вистави, які демонстрували упродовж минулих карантинних тижнів.

Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр імені Михайла Старицького

30 квітня о 19.00 покажуть виставу «Двоє в ночі»

Автор ліричної комедії Олександр Петров. Режисер постановник п’єси – заслужена артистка України Лариса Курманова. У сюжеті вистави піднімається одвічне питання кохання та перипетій навколо нього.

3 травня о 19.00 покажуть дитячу хореографічну казку «Червона шапочка та її друзі»

Постановка за мотивами казки Шарля Перо. Весела, легка, повчальна, яскрава та водночас дуже відома та улюблена казочка заграє новими барвами. За сюжетом, мати посилає доньку до бабусі з молоком та хлібом. Дівчинка по дорозі зустрічає вовка і розповідає йому куди вона прямує, тоді й події закручують. Як дівчинці вдалось викараскатись із пастки та яку мораль вона винесла, можна побачити у постановці.

Фрагмент казки про Червону шапочку. Фото:akademteatr.com.ua
Казка за мотивами Шарля Перо. Фото: akademteatr.com.ua

3 травня о 19.00 покажуть виставу «Дуже проста історія»

Авторка п'єси Марія Ладо. Як пишуть на сайті рівненськоо драматичного театру, «Дуже проста історія» - до болю реальна і до сміху правдива історія, змальована з життя, приваблює святою простотою. Сільська дівчина Дарина, як то кажуть у народі завагітніла від Олексія, сина першого на селі п'яниці. Батько на відріз відмовляється прийняти вагітність доньки. Рішення отця однозначне — аборт.

Монотеатр «Кут»

27 квітня о 20.00 покажуть фрагменти вистав з фестивалю «Відлуння-2010» та інтерв’ю з акторами.

Володимир Смотритель. Фото: із фейсбук-сторінки "Фестивалю моновистав «Відлуння»

Як пише актор та директор «Кута» Володимир Смотритель у власному блозі, Міжнародний фестиваль моновистав «Відлуння» заснований у 1999 році Президентом Міжнародного фестивалю моновистав «Відлуння» Ніною Мазур. Головною метою проєкту є реалізація культурного потенціалу України на міжнародному рівні. Фестиваль «Відлуння» ставить перед собою завдання ознайомлення широкого глядацького загалу з кращими досягненнями в галузі світового театрального мономистецтва, розвитку цього жанру в Україні. Учасниками фестивалю можуть бути актори різних країн. Однією із головних умов фестивалю є те, що моновистави граються рідною мовою представленої країни. Протягом п’яти днів глядач має змогу переглянути 7-8 моновистав

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую