ye-logo.v1.2

Як у Хмельницькому відзначатимуть День вишиванки на карантині

Культура 1973
У 2015 році у Хмельницькому створили рекордну вишиванку
У 2015 році у Хмельницькому створили рекордну вишиванку. Фото: ілюстративне з архіву редакції

Завтра усіх жителів міста закликають одягти свої вишиванки.

Щороку у третій четвер травня відзначають Міжнародний День вишиванки. Саме цього дня українці одягають національне вбрання, щоб показати єдність свого народу. Протягом останніх років у Хмельницькому цього дня традиційно готують тематичні флешмоби, акції та встановлюють «вишиванкові» рекорди. На жаль, цьогоріч свято змушене перейти в онлайн формат.

Без масових заходів та з дотриманням всіх протиепідемічних рекомендацій – таким буде День вишиванки 2020. Водночас організатори закликають хмельничан одягнути вишиванки незалежно від того, чи ви будете вдома, чи на роботі.

Цього року свято присвячується українській родині та родоводу. За словами голови Молодіжної громадської ради Хмельницької міської ради Анастасії Козак, цей день в Україні пройде під гаслом – «День вишиванки – день родоводу».

«Зараз, на карантині, є достатньо часу, аби дослідити своє коріння. Пропонуємо зібратися разом з родинами, батьками, дідусями і бабусями та дослідити свій родовід. Зібравши все разом, ви зможете передати інформацію наступним поколінням, - говорить вона. - Цього року ми знову хотіли встановити рекорд, але не склалося. За період Дня вишиванки у Хмельницькому є три рекорди України. Два з них ми встановлювали ще будучи студентською радою ХНУ і один рекорд встановив політехнічний коледж».

Завтра, 21 травня, у місті відбудеться акція «Народжені у вишиванках». Такий захід у Хмельницькому проводять вп’яте. До міського та обласного пологових будинків активісти традиційно передадуть вишиті сорочки новонародженим хмельничанам та подарунки їх матусям.

Як розповідає начальник управління культури міської ради Артем Ромасюков, також у четвер в обласному центрі з нагоди свята пройде тиха акція. Таким чином містянам хочуть нагадати про День вишиванки.

«Захід влаштуємо на Проскурівській біля музею історії міста. Саме там будуть продемонстровані строї вишиванки, невеличка тематична фотовиставка музею-студії фотомистецтва. Також використаємо екран, де ми покажемо строї вишиванок різних регіонів України», - пояснює Артем Євгенович.

Акція триватиме протягом робочого дня. Паралельно перехожим будуть роздавати листівки із зображення генеалогічного дерева, які хмельничани зможуть вдома, за бажанням, заповнити.

Нагадаємо, також хмельничан запрошують долучитися до онлайн флешмобу у вишиванках

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую