ye-logo.v1.2

Замість фестивалів: чим дивуватимуть хмельничан на карантині

Культура 1796
Замість масових зібрань хмельничанам влаштовуватимуть локальні акції без попередження
Замість масових зібрань хмельничанам влаштовуватимуть локальні акції без попередження. Фото: ілюстративне з архіву

На містян очікують перформанси та спонтанні акції у парках і центральній частині міста.

Через карантин масові заходи в Україні заборонено, тож у Хмельницькому фестивальний сезон пройде у новому форматі. Замість багатолюдних зібрань містянам готують серію локальних спонтанних акцій. Як розповідає начальник управління культури і туризму Хмельницької міської ради Артем Ромасюков, ці заходи будуть відбуватися у центральній частині міста, в парку «Молодіжний», можливо, в парку Чекмана.

«Це події, про які ми не будемо давати наперед жодної інформації. Це будуть спонтанні акції, які час від часу відбуватимуться у нашому місті. Плануємо їх проводити переважно у вихідні дні, інколи, в будні. До прикладу, вчора обідню пору з балкону другого поверху управління культури і туризму музиканти духового оркестру вийшли і зіграли чотири твори для людей, які в цей час прогулювалися Проскурівською, - говорить Артем Євгенович. - Таким чином ми не створюємо масовості, але даємо можливість людям провести цікаво своє дозвілля. Але ми закликаємо усіх, хто стане учасником перформансу, дотримуватися норм карантину. Це стосується дистанції, засобів захисту».

Подібні спонтанні творчі колоборації та акції у Хмельницькому планують влаштовувати до тих пір, поки буде заборонено проведення масових зібрань. Як говорить очільник управління культури, 13 червня стане днем, коли у місті випробовуватимуть спонтанні акції одразу на двох локаціях.

«Не буду говорити де, і не буду говорити час. Але скажу, що це буде там, де постійно є глядач», - додає Артем Ромасюков.

Нагадаємо, оскільки фестиваль «Rock&Buh» у своєму звичному форматі цьогоріч неможливий, його організатори  вирішили реалізувати онлайн-версію рок-фесту.

А сьогодні другий день поспіль у Хмельницькому відбувся невеликий перформанс. В обідню пору з балкону будівлі, розтошованої на Проскурівській, музиканти духового оркестру зіграли декілька творів для людей, які в цей час прогулювалися вулицею. Їх виступ сайт "Є" транслював у прямому ефірі на своїй сторінці у фейсбуці. Як це було, дивіться у відео.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую