ye-logo.v1.2

На Проскурівській під мелодії джазу хмельничан розважали міми (ФОТО + ВІДЕО)

Культура 3039

Незвичний перформанс тривав впродовж години на кількох локаціях.

Цими вихідними у Хмельницькому мав відбутися фестиваль «ДжазФест Поділля». Однак через пандемію та карантинні обмеження подію перенесли на наступний рік. Сьогодні ж, 12 червня, хмельничан все ж потішили порцією джазу. На Проскурівській містянам влаштували незвичне дійство.

Артисти з різних закладів міста виступили перед випадковими перехожими на трьох локаціях, супроводжували усе троє мімів.

Розпочався перформанс поблизу майстерні карамелі. Кілька джазових композицій зіграв соліст муніципального оркестру, виступили також вихованці школи «Райдуга». Після двадцятихвилинного концерту дійство перемістилося. Далі джаз звучав неподалік музичної школи, де перед хмельничанами виступив піаніст. Завершальною локацією став балкон управління культури і туризму. З другого поверху будівлі для випадкових перехожих заграв сікстет духового оркестру.

 

Як розповідає начальник управління культури і туризму Хмельницької міської ради Артем Ромасюков, таким чином хотіли нагадати хмельничанам про «ДжазФест Поділля», який мав відбутися цього літа.

«На одній сцені ми мали зібрати найвідоміших джазових музикантів країни, але прийнято рішення і фестиваль перенесено на 2021 рік. З початком наступного року ми поновимо переговори з виконавцями, які мали виступати на «ДжазФест 2020». Тож, все таки хмельничани зможуть почути і побачити в своєму місті ті колективи, які є флагманами джазу, - говорить Артем Євгенович. –А сьогодні ми поєднали різні види мистецтва, щоб створити гарний настрій хмельничанам і нагадати, що джаз – це елітарна музика і джазовий фестиваль в нас є».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую