ye-logo.v1.2

Мистецтво в час карантину: хмельничанам показали п'єсу в дворі філармонії (ФОТО)

Культура 2252
На майданчику перед філармонією провели безкоштовний концерт
На майданчику перед філармонією провели безкоштовний концерт. Фото: автора

Глядачів допускали до переляду лише після температурного скринінгу.

Сьогодні, 14 червня, вперше з початку карантину в обласній філармонії у Хмельницькому відбувся офлайн-концерт. Щоправда, замість звичного великого залу, дійство відбулося у дворику біля колон філармонії. На майданчику розташували пів сотні стільців для публіки, артисти розмістилися перед входом у заклад.

Імпровізований зал огородили червоною стрічкою й запускали в нього лише глядачів, одягнених у захисні маски та після проходження температурного скринінгу. На свіжому повітрі хмельничанам показали музично-хореографічну композицію – дитячу п'єсу «Петрик і вовк». Концерт був запланований до Дня захисту дітей, але через невідповідну погоду та більш суворіші на той момент карантинні обмеження, його довелося перенести на сьогодні.

«Це найвдаліша форма подачі високого музичного мистецтва для дітей. У формі казки подається знайомство із симфонічним оркестром , інструментами, з тембрами. Ми удосконалили цю форму і у нас ще долучився балет. Вийшла музично-хореографічна композиція. Ми вже три роки показуємо цю казку у різних куточках області. Діти дуже гарно сприймають, хороші відгуки, - розповідає художній керівник академічного симфонічного оркестру Тарас Малик. - Карантин – це нова сторінка робити нашого колективу. Ми з користю провели цей час. Було записано кілька відеороликів. Наш аранжувальник і диригент Сергій Рабійчук робив рок-версії класичних творів. Ми записали «Оду до радості» до Дня Європи в Україні. Були індивідуальні заняття, готувалися до наступного сезону. Це був плідний і цікавий шматочок життя, але без глядачів працювати дуже складно. Усі ці онлайн-концерти – це гарно, але ми потребуємо оплесків, ефекту присутності когось в залі. Я думаю, глядачам теж цікавіше дивитися живі концерти».

Тепер у філармонії відновлюють концерти. Обіцяють, що заходии відбуватимуться згідно з рекомендаціями щодо протиепідемічних заходів. Як розповідав раніше сайту «Є» директор філармонії Олександр Драган, 17 червня біля колон на свіжому повітрі відбудеться ще один безкоштовний концерт. Початок о 17:00. Наступні відбудуться вже в залах, але з обмеженою кількістю глядачів.

Для концерту облаштували пів сотні глядацьких місць.
Перед входом усім вимірювали температуру.
З температурою вище 37 градусів на концерт не впускали.
Глядачам показали "Петрик і вовк".
Чимало дітлахів відвідали концерт.
Вже 17 червня відбудеться ще один концерт у дворику філармонії.
Концерт був безкоштовним.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую