ye-logo.v1.2

Шаховий порядок, температурний скринінг: у філармонії відновлюють концерти

Культура 2720
Незабаром у філармонії знову відбуватимуться концерти
Незабаром у філармонії знову відбуватимуться концерти. Фото: автора

Заходи проходитимуть у незвичному форматі.

Від десятого червня в Україні дозволяється проведення культурно-мистецьких заходів за особливими умовами, тож про відновлення своє діяльності повідомила низка закладів культури Хмельницького. Вже наприкінці цього тижня перший офлайн-концерт в період карантину організує Хмельницька обласна філармонія. Захід планують провести на свіжому повітрі – у дворику біля колон філармонії.

Як розповідає директор обласної філармонії Олександр Драган, концерти відбуватимуться згідно з рекомендаціями щодо протиепідемічних заходів. Перших два проведуть на майданчику біля колон філармонії, наступні відбудуться вже в залах, але з обмеженою кількістю глядачів.

«Ми проводимо у неділю, 14 червня, перший захід у дворі філармонії. Він буде безкоштовний. Це дитяча п’єса «Петрик і Вовк», яку ми планували показати до Дня захисту дітей. Виступить невеличкий склад оркестру і декілька артистів балету. Артисти будуть розміщені на сходах біля входу. Для глядачів ми поставимо 50 стільців на належній відстані, - говорить Олександр Драган. - Звернемося до медичних служб, щоб вони проводили глядачам температурний скринінг і не допускали людей із температурою тіла вище 37 градусів. Глядачів просимо приходити в захисних масках».

У такому ж форматі пройде наступний концерт 17 червня. Як зазначають у філармонії, щоб не допустити скупчення людей звернуться до поліції, аби правоохоронці здійснювали контроль за дотриманням карантинних норм.

«17 червня у дворику звучатимуть камерні жанри з народною та естрадною програмою. Виступить чоловічий квінтет «Мікст», ансамбль «Родина». Будуть солісти Микола Довгальов і Олена Івасюк», - додає директор закладу.

Перший концерт у приміщенні філармонії пройде 24 червня. Виступатимуть «Козаки Поділля». Це буде закриття концертного сезону у великому залі. У продаж планують виставити 120 квитків з 800 місць у залі.

Перших два концерти відбудуться у дворику філармонії і будуть безкоштовними.

Глядачі сидітимуть через три місця та через один ряд. Тобто з 24 місць в ряді ми продаємо 6 квитків. Сидітимуть усі в шаховому порядку, - каже Олександр Драган. – Також у великому залі 30 червня звучатимуть легенди року у виконанні симфонічного оркестру. Кількість квитків теж обмежена. У зал запустимо 120 людей».

У рамках IV Міжнародного музичного Маратону пам'яті Василя Сліпака у Хмельницькому 28 червня в філармонії пройде вечір пам’яті загиблого Героя. Виступлять Степан Дробіт та Мирослава Слєсар.

«У залі, який вміщує 150 людей, ми розмістимо 35 осіб. Паралельно будемо вести онлайн-трансляцію концерту. Останній концерт у нас відбудеться 5 липня в Органному залі. З 250 місць ми продаємо 50 квитків. Запрошуємо всіх на «Літній вечір з органом», - додає Олександр Драган.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую