ye-logo.v1.2

На дивних берегах Карибського моря

Культура 8699

«Пірати Карибського моря 4: На дивних берегах» демонструватимуться в кінотеатрах ім. «Шевченка» та «Планета» з 19 травня.

Анжеліка, колишня пасія Джека Горобця, правдами і неправдами приводить його на борт корабля Чорної Бороди, який готовий вирушити в плавання в пошуках фонтану молодості. Поки незрозуміло, в яких стосунках будуть колишні закохані, і чи пов'язують їх справжні почуття. Врешті-решт Джек опиняється в ситуації, коли він не знає, чого йому боятися більше - жахливого лиходія або ж своєї колишньої коханої.

... Зазвичай після успішних фільмів, у Діснейленді або розважальному парку студії "Юніверсал" з'являються нові атракціони. Але такого, щоб фільм був зроблений за мотивами атракціону, не було до тих пір, доки студія "Дісней" не взялася за екранізацію популярного атракціону Діснейленду "Пірати Карибського моря". Перший фільм "Прокляття" Чорної перлини ", вийшов у 2003 році і став хітом, зібравши по всьому світу 654 мільйонів доларів. Другий фільм "Скриня мерця "(2006), був ще успішнішим і зібрав понад мільярд доларів. Дохід від "На краю світу" (2007) склав майже мільярд доларів.
Бюджет фільму «Пірати Карибського моря 4: На дивних берегах» склав 200 мільйонів доларів, і став найдешевшим для творців блокбастера фільмом. Найголовніші витрати четвертих «Піратів» - це зйомки в 3D і гонорар Джонні Деппа. Адже студія готова була заплатити будь-які гроші за повернення капітана Джека Горобця, розуміючи, що без нього фільм буде "мертвий і похований". Гонорар актора за «Пірати 4» досяг рекордних розмірів: 35 мільйонів доларів, що зробило Деппа найбільш високооплачуваним актором Голівуду.
А от Орландо Блум і Кіра Найтлі відмовилися від участі у продовженні «Піратів», оскільки були зайняті в зйомках інших фільмів, а також, тому що, на їхню думку, сюжетна лінія їх героїв повністю закінчена.
Четверту частину "Піратів» поставив Роб Маршалл, автор оскароносного "Чикаго" і "Мемуарів гейші" (три попередні серії поставив Гор Вербінскі).
«Я відчував, що ми ніби першопроходці, - каже Роб, - тому що це практично перший фільм такого масштабу, знятий за технологією Disney Digital 3DТМ, і перший фільм, повністю знятий на тривимірну камеру Red 3D. Так що ніякого зеленого екрану, ніяких студійних зйомок не було».

Все почалося з танців
Головну жіночу роль у четвертій частині фільму виконала Пенелопа Крус.
Цікаво, що вона була вагітна під час зйомок, про що завчасно попередила творців фільму. Але, порадившись хвилини дві, вони вирішили, що їм потрібна Пенелопа, і ніхто інший.
«Довелося подумати, як змінити низку сцен, і, звичайно, потурбуватися про те, щоб не нашкодити Пенелопі та її дитині, - каже Маршалл. - Але все обійшлося без проблем. Всі фехтувальні сцени вона виконала сама. Тільки в кінці, коли стала величезною, її сестра-близнюк Моніка заміняла її на далеких планах, де потрібен був стрункий силует. Моніка дуже схожа на Пенелопу, так що ніхто й не здогадається (якщо не прочитає це інтерв'ю).
Через деякий час у Пенелопи народився прекрасний син. Я думаю, що цей маленький пірат всередині неї допомагав їй бути відмінною піратесою».
… Пенелопа Крус народилася в 1974 році в Мадриді в багатодітній іспанській родині. Танцювати почала, як то кажуть, з пелюшок. «Взагалі-то будь-яка іспанка вміє танцювати і досить добре володіє своїм тілом з ранніх років, - каже актриса. - Ти просто виходиш на вулицю, а там витанцьовують сусідки, літні бабусі ... Так і моє вуличне захоплення танцями згодом переросло в щоденні заняття у балетній школі. У п'ятнадцять років вирішила, що середня освіта, яка віднімає купу часу, мені зовсім ні до чого, і покинула школу. Після цього відправилася на акторські кастинги. Причому, на ті, де треба було багато співати й танцювати. Звичайно, не останню роль відіграла моя виразна і яскрава зовнішність. Спочатку були якісь епізоди в серіалах, в рекламі, я вела телепрограми. Першу роль отримала в 16 років - у стрічці «Грецький лабіринт».
…У 1997 році вийшло два фільми за участю Пенелопи Крус: «Відкрий очі» і драма її улюбленого режисера Педро Альмодовара «Жива плоть».
Вони і привели Пенелопу до Голлівуду. «Коли я вперше приїхала до Америки, то знала англійською лише дві фрази: «Як справи?» і «Я хочу працювати з Джонні Деппом», - розповідає актриса.
Дуже скоро Пенелопа почала зніматися в касовому кіно з найвідомішими голлівудськими акторами. Не секрет, що на початку кар'єри Пенелопу обирали за красиві очі й інші частини тіла. Про неї так і говорять, як про актрису, яка може «викликати пристрасть у всьому, що ворушиться».
Взагалі, Пенелопа знялася більш ніж у 90 фільмах. Вона удостоєна «Ордена мистецтв і літератури» у 2006-му році та премії «Оскар» за кращу жіночу роль другого плану у фільмі «Вікі Крістіна Барселона».
Останньою її роботою є роль у «Піратах Карибського моря 4». Заради неї Крус відмовила популярному артхаусному режисеру Ларсу фон Трієру.

«У моєму житті був тільки один чоловік, який знехтував мною»

Пенелопа Крус дуже невпевнена в собі. «У мене купа комплексів, - каже вона. - Наприклад, я соромлюся свого ластовиння на обличчі і руках. А ще, завдяки тому, що всі дивляться на мої груди і в очі, ніхто не помічає моїх некрасивих ніг... Добре, що чоловіки цього не помічають. Хоча, в моєму житті був випадок, коли чоловік зміг встояти перед моїми чарами ... Його звали Дієго, і нам було по 10 років. Він торгував лимонадом на сусідній вулиці, неподалік від мого будинку. Кожен день я купувала у нього лимонад, і коли йому це набридло, він заявив, що я відволікаю його своїми прогулянками, і зажадав, щоб я обходила його стороною.
Ви будете сміятися, але він досі продає лимонад. Та коли я буваю в Мадриді, спеціально заходжу до нього. У нього виріс живіт, і він вже не такий красивий, як у 10 років».

Кохані чоловіки Пенелопи Крус
Про те, як вона підкорювала Голівуд, ходить чимало чуток. Багато хто каже, що Пенелопа з тих актрис, які зробили кар'єру через ліжко: адже, практично, під час кожної кінороботи в неї був роман з партнером по зйомках (неодмінно вже відомою голівудською зіркою). Отже:
Метт Деймон. Роман зав'язався на зйомках фільму «Нескорені серця» на початку 2000 року. Заради Пенелопи Метт розлучився зі своєю коханою, актрисою Вайноною Райдер. Але місце Метта швидко посів інший.
Ніколас Кейдж. Почуття спалахнули під час зйомок фільму «Мандоліна капітана Кореллі». Заради Пенелопи Ніколас залишив дружину, актрису Патрісію Аркетт, кохання якої він колись відчайдушно домагався. Але незабаром Кейджа спіткала доля свого попередника. І на прем'єру фільму Пенелопа прийшла вже з Томом Крузом.
Том Круз. Роман спалахнув на зйомках «Ванільного неба» і тривав майже три роки. До речі, зйомки у фільмі були для Пенелопи дуже успішними, адже вона отримала рекордний для неамериканки гонорар, плюс масу уваги з боку глядачів і преси через те, що відбила Тома Круза у самої Ніколь Кідман! За час роману майже однофамільців керівництво музею Мадам Тюссо встигло навіть замінити воскову супутницю Тома Круза на копію Пенелопи Крус. Круз вже витратив на приготування до весілля 2 мільйони доларів, але Пенелопа, нібито через релігійні розбіжності, залишила і його.
Меттью МакКонахі. Роман став результатом п'яти місяців зйомок пригодницького фільму «Сахара». Проте пристрасті були настільки палкими, що обидва дуже швидко «зійшли з дистанції».
Хав'єр Бардем. У випадку з Хав'єром їх спільна симпатія зріла майже 15 років - з часу зйомок у 1992-му дебютного фільму актриси «Шинка, шинка». Але тоді її більше цікавив режисер картини Бігас Луна. І ось через 15 років актори знову зустрілися на знімальному майданчику. Цього разу у фільмі «Вікі Крістіна Барселона».
... Їхнє весілля відбулося минулого року на березі океану - Пенелопа і Хав'єр обмінялися клятвами під час приватної церемонії, в оточенні найближчих людей, далеко від сторонніх очей.

Найчарівніша дівчина
... Сьогодні Пенелопа Крус нарозхват - режисери знають, що одне лише її ім'я здатне забезпечити стрічці успіх. Ще один титул - «найчарівнішої дівчини» - Пенелопа набула завдяки відомому американському дизайнеру Ральфу Лорану, який надав їй право рекламувати свій найновіший аромат - «Glamourous». І це при тому, що, за його ж власними словами, в ній безодня недосконалостей. Неправильний ніс - занадто довгий і дуже нерівний. Неправильний рот - занадто великий і занадто пишний. Навіть очі не дуже правильні - несиметричні, «і, коли вона на вас дивиться, а потім раптом відводить погляд убік, здається, що праве око лінується і трохи спізнюється». ... І при всьому цьому її портрети тепер висять у кабінетах всіх пластичних хірургів Іспанії, тому що їхні пацієнтки замовляють собі носи, губи й очі «як у Пенелопи». Яка різниця, що в ній немає симетрії, зате в ній - безодня чарівності!
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую