ye-logo.v1.2

Погоні та трюки: чому прем’єра українського вестерну «Троє» стартуватиме в Старокостянтинові

Культура 2888
У фільмі на глядачів очікують перестрілки, погоні, різноманітні трюки, багато коней, зброї та автентичного реквізиту
У фільмі на глядачів очікують перестрілки, погоні, різноманітні трюки, багато коней, зброї та автентичного реквізиту. Фото: Василь Дацюк/starkon.city

Презентація стрічки відбудеться у вересні.

У вересні в Старокостянтинові відбудеться перший показ українського повнометражного вестерну «Троє» режисера Івана Кравчишина. Свого часу цей проект став переможцем конкурсного відбору Держкіно і зйомки частково фінансувалися з держбюджету.

У фільмі на глядачів очікують перестрілки, погоні, різноманітні трюки, багато коней, зброї та автентичного реквізиту. І, звісно ж, локації відомих нам Старокостянтинова та Самчиків. Адже саме тут у 2016 році знімали багато епізодів до стрічки. На прем’єру вестерна до Старокостянтинова має приїхати режисер Іван Кравчишин, а також, за можливості, виконавці головних ролей.

«Саме локації замку Острозьких, а також Оборонна вежа XVI століття стали на деякий час знімальним майданчиком для творчої групи. Окрім цього, фільм також знімали в Самчиках і на Київщині, - розповів сайту «Є» начальник управління культурної політики і ресурсів виконкому міської ради Василь Муляр. - На прем’єру має приїхати режисер Іван Кравчишин, а також, за можливості, виконавці головних ролей. Ще під час зйомок, ми домовилися з режисером про те, що було б добре, щоб перший показ стрічки відбувався саме в нас. І, власне, творці фільму слова дотримали».

Василь Муляр зазначає, що для Старокостянтинова фільм знаковий ще й тим, що у зйомках була задіяна понад сотня мешканці міста. Тож тепер старокостянтинівчани зможуть себе побачити на широкому екрані.

Прем’єру стрічки запланували напередодні Дня міста Старокостянтинова - на 19:00 18 вересня.

«Широкий екран встановимо біля замку Острозьких, щоб усі бажаючі могли розміститися з дотриманням карантинних вимог. Якщо зіпсується погода, можливо, прем’єру перенесемо до кінотеатру. У цьому випадку також все відбуватиметься в дозволених межах. Однак, все ж сподіваємося, що захід вдасться провести на відкритому повітрі на території замку», - каже Василь Муляр.

Довідково: «Троє» - український вестерн про трьох друзів, різних за характером людей. Дія майбутнього фільму відбувається на початку ХХ століття в роки Національно-визвольної війни в Україні. На думку авторів проекту, ці події дуже актуальні нині та перегукуються з тим, що сьогодні переживає наша країна. Зйомки повнометражки відбувалися за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Режисер стрічки Іван Кравчишин.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую