ye-logo.v1.2

Подільський письменник Володимир Шевченко видав книгу до свого ювілею

Культура 2241
21 серпня Володимир Шевченко відсвяткував 80-річний ювілей
21 серпня Володимир Шевченко відсвяткував 80-річний ювілей. Фото: автора

Ювіляр презентував свою 28 авторську збірку.

Днями свій 80-річний ювілей відзначив знаний на Хмельниччині та за її межами бібліотекар, журналіст, краєзнавець та письменник Володимир Шевченко.

Він є членом Національної спілки журналістів України, Національної спілки письменників України, Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України».

Володимир Станіславович понад п'ять десятиліть присвятив журналістській ниві, працював у редакціях газет «Ленінським шляхом» (нині «Дунаєвецький вісник»), «Радянське Поділля» (тепер «Подільські вісті»), був власним кореспондентом Укрінформу в Хмельницькій області.

Чимало в пана Володимира й відзнак та нагород. Зокрема, він є лауреатом літературних премій імені Володимира Сосюри, Конгресу літераторів України імені Юрія Каплана, імені Івана Іова, обласної літературно-краєзнавчої премії імені Василя Баженова та багатьох інших.

Привітати ювіляра прийшли його колеги, однодумці, друзі та поціновувачі його творчості

Сьогодні, 26 серпня, ювіляр приймав вітання від колег, однодумців, друзів та поціновувачів його творчості. У приміщення Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки через карантин не змогли прийти усі охочі. Однак, це не завадило ювіляру приймати подарунки та теплі слова від усіх, хто завітав на свято.

«Володимир Шевченко є дитиною війни. Його навчання починалося у голодний 1947 рік. Однак йому вдалося вийти на всеукраїнський рівень і попри нелегкий життєвий шлях він досягнув чималих висот. Бажаємо ювіляру не зупинятися на досягнутому і найближчим часом реалізувати усі задуми та мрії, яких ми знаємо, є чимало», - побажав друг та колега ювіляра Петро Маліш.

Після численних привітань, Володимир Шевченко презентував книгу, яку він видав до свого ювілею, під назвою «Буйно-рясно квітнуть фіалка та чебрець». У ній містяться оповідання, повісті та балада про полонських Ромео і Джульєтту.

«Це вже 28 книга у моєму доробку. Усі вони як діти, яких любиш однаково», - каже Володимир Шевченко.

Володимир Шевченко презентував книгу, яку він видив до свого ювілею, під назвою «Буйно-рясно квітнуть фіалка та чебрець»

Довідка:
Володимир Шевченко народився 21 серпня 1940 року в селянській родині в селі Ганнівка Дунаєвецького району. Закінчив Зеленчанську середню школу. Працював у колгоспі імені та завідувачем сільського клубу.

У 1961 році закінчив бібліотечне відділення Кам'янець-Подільського технікуму підготовки культосвітніх працівників. Далі була служба в армії повернувшись з якої одружився і почав працювати у культосвітніх закладах Летичівського району. Потім була праця у редакції районної газети.

1972 року Володимир Станіславович закінчив факультет журналістики Київського державного університету імені Тараса Шевченка. Далі працював у редакціях Дунаєвецької районної і Хмельницької обласної газет, а потім і - власним кореспондентом у Хмельницькій області Національного інформаційного агентства «Укрінформ».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую