ye-logo.v1.2

Хмельничанин - один із кращих читців

Культура 3098
Фото: Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області

На ХХ Всеукраїнському відкритому конкурсі читців імені Тараса Шевченка, який закінчився на початку травня, одним з кращих став хмельничанин.

Понад 200 читців з усіх областей України та гості з Туреччини, Туркменістану, Азербайджану, Кореї, Молдови, Перу, Китаю та Грузії зібралися в м. Києві. Хмельниччину представляли семикласник Сашко Субцельний та Марія Хмелюк. Серйозне та професійне журі Всеукраїнського конкурсу за участю народних та заслужених артистів України, заслужених діячів мистецтв України, кандидатів та докторів філологічних наук очолювала народна артистка України Галина Яблонська. За рішенням журі, лауреатом І ступеня заключного туру в номінації «Виконавці – діти» став Сашко Субцельний, а дипломанткою у номінації «Виконавці середніх навчальних закладів культури» – Марія Хмелюк.
Олександр читав композицію з творів Шевченка «Спогади про минуле». Міні-спектакль із музичним супроводом йому допомагали готувати Надія Кошуцька, керівник театральної студії при НВЦ ім. М. К. Реріха, Орест Пастух, режисер театру ім. Старицького та актриса Раїса Бортнійчук.
Всеукраїнський відкритий конкурс читців імені Тараса Шевченка заснований у 1991 році. У ньому беруть участь переможці обласних турів з усіх регіонів України, а також читці з української діаспори.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую