ye-logo.v1.2

У Хмельницькому представили виставку, яка «переносить» в метрополітен (ФОТО)

Культура 3523
Підземка виявилась простором для розгортання вигадливих сюжетів творів Євгена Клименка
Підземка виявилась простором для розгортання вигадливих сюжетів творів Євгена Клименка. Фото: автора

Київський художник Євген Клименко презентував свою першу персональну виставку, меседж якої - зникнення індивідуальності людини в сучасному світі.

Сьогодні, 8 жовтня, у Хмельницькому обласному художньому музеї відбулося відкриття першої персональної виставки київського художника Євгена Клименка під назвою «Дух часу. Метро». До експозиції увійшло близько 40 робіт 26-річного митця.

«Завдяки талановитому Євгену Клименку ми з вами маємо можливість миттєво опинитися в метро і почути пульс-ритм його металевого серця, вдихнути хвилю паленої гуми й мастил, відчути холодно-металеве повітря протягів з відчинених віконець, зазирнути в пронизливі очі-фари заклопотаних потягів, доторкнутися до життя випадкового незнайомця, неначе до рукава його пальта, силует якого ось вже зникає ескалатором вгору з вашої реальності, щойно засковзнувши до неї на мить», - ділиться враженнями від побаченого кураторка виставки, мистецтвознавиця Олена Михайловська.

Виставка «Дух часу. Метро» в нашому музеї є першою персональною виставкою художника

За словами самого митця, ці роботи створювалися впродовж чотирьох років. Вони виконані в різних техніках - починаючи від графіки, закінчуючи живописом та колажем.

«Щодня, коли я їду в метро, беру з собою блокнот з олівцем і під час поїздки створюю невеликі замальовки з того, що побачив. Далі, вдома, я починаю працювати над картиною. Трішки зазираю у блокнот, але основні мотиви роботи беру зі спогадів, які переживав у той час, - пригадує Євген Клименко. – У моїх роботах можна побачити, що інколи індивідуальність людини втрачається. Саме метро є цим місцем, де людина стає масою, а її індивідуальність втрачається. Тому моя виставка про те, що людина має бути особистістю незважаючи на оточення».

Переглянути картини художника можна у Хмельницькому обласному художньому музеї (вулиця Проскурівська, 47) впродовж місяця.

Робота художника під назвою «22:22»

Магістерською роботою в Національній Академії образотворчого мистецтва і архітектури Євгена була картина «Дух часу», яку митець презентував сьогодні на своїй персональній виставці у ХОХМ.

Презентовані роботи митець створював впродовж останніх чотирьох років

До експозиції увійшло близько 40 робіт 26-річного митця

Довідка:
Євген Клименко народився 25 серпня 1994 року народився в місті Дніпро. Останні шість років живе і працює в Київ. Закінчив Дніпровський театрально-художній коледж за спеціальністю станковий живопис. Далі була освіта у Харківській державній академії дизайну і мистецтв та у Національній Академії образотворчого мистецтва і архітектури. Магістерською роботою в НАОМА Євгена була картина «Дух часу», яку митець презентував сьогодні на своїй персональній виставці у ХОХМ.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую