ye-logo.v1.2

До „Корнетто” за бахлавою

Культура 2749
Фото: Фото автора.

Новий кафетерій примостився поряд із майданом Незалежності на розі вулиць Володимирської та Соборної.

Інтер’єр
Новий кафетерій примостився поряд із майданом Незалежності на розі вулиць Володимирської та Соборної.  Декілька столиків під парасолями на дворі, решта – всередині, розставлені літерою „Г” вздовж вікон. Від прохідної зали зона відпочинку відділена стіною з багатьма арками – цікаве рішення для невеликої площі приміщення, що дає можливість усамітнитися. На вікнах тюль з легкої органзи, на стінах світильники з маленькими прикрасами у вигляді черевичків та кілька картин. На столах свічки у красивих підсвічниках і вишукані кавові сервізи. Забігаючи наперед, скажемо, що навіть рахунок нам принесли у невеликій дерев’яній скринці – дрібниця, але приємно! Лишень збиває з пантелику величезна шафа вздовж стіни, у якій на червоних серветках розставлені коробки для солодощів „з собою”. Це нагадує радянські порожні полиці магазинів, коли, щоб хоч чимось їх заповнити, розставляли вздовж трилітрові банки березового соку та кільку в томаті.

Кава  та  солодощі
На розкішний званий обід в „Корнетто” розраховувати не варто, а от випити в полуденок  кави або соку – будь ласка. До них можна узяти тістечка (виробництва кондитерів ресторану „Містер Чарлі”) чи фірмові солодощі закладу: бахлаву, сарму, шобієта
(100 г 12 грн.). Назви інтригуючі, але насправді усе це бахлава (відома нам як „пахлава”), що відрізняється лише формами шматочків. Спеціально для тих, хто не любить солодке – паста... Думаєте, це італійські макарони? Помиляєтеся! Це випічка з листкового солоного тіста. Крім того, можна замовити морозиво (4 гривні за кульку) або, навіть, фруктовий фреш.
Кава „Експрессо” та „Американо” обійшлося нам у 8 гривень за філіжанку, 6 шматочків медової бахлави заважили майже 200 г. До речі, вона просто танула у роті – краще один раз скуштувати, ніж зараз переповідати. Навіть шматки сирного пирога (15 грн.) та „Пташиного молока” (12 грн.) від „Містера Чарлі” разом узяті були менш смачними, ніж вона. Обійшлася нам „кава-брейк” з десертами у розпал робочого дня у 75 гривень на трьох.

Обслуговування
Офіціантки набридливим сервісом не докучали, робили все швидко й непомітно. Розповіли про кав’ярню, допомогли зорієнтуватися у незрозумі-лих пунктах меню і вибрати тістечка. Повідали, що у них є Wi-Fi. А от каву нам довелося чекати хвилин  десять. Виявилося – про неї і нас працівниці зовсім забули (хоча кав’ярня й не була переповнена відвідувачами). Лише після нагадування дівчата виправилися і, що приємно, щиро попросивши вибачення, одразу нам усі три гарячі напої й принесли.



Коментарі:

Юля 16.09.2010 17:51

Таню, так "смачно" написала, що аж захотілося завітати у цю кав'яреньку!!!! Автору "п'ятірочка" за старання!!!!

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую