ye-logo.v1.2

Кам’янчанка Марина Одольська розповіла, як здобула популярність у 90-ті та чим займається зараз

Культура 8471
Марина Одольська була переможницею фестивалю «Червона рута» у 1995 році. Потім були ще фестивалі та нові перемоги і територія «А»
Марина Одольська була переможницею фестивалю «Червона рута» у 1995 році. Потім були ще фестивалі та нові перемоги і територія «А». Фото: скрін з відео

Як сьогодні живе та чи збирається повертатися на сцену зірка 90-х.

Понад двадцять років тому співачка Марина Одольська з Кам’янця-Подільського здобула велику популярність в Україні. Наприкінці 90-х її хіти лунали мало не з усіх динаміків, а багато хто й досі впізнає її пісні з перших нот. Проте в одну мить все змінилося. Чому вирішила проміняти велику сцену та як живе нині, артистка розповіла у телепроєкті «ЖВЛ».

Як йдеться у сюжеті, свою кар’єру Марина Одольська розпочала завдяки допомозі кримінальних авторитетів, а найсуворішою вокальною школою для неї стала сцена ресторану.

«Там бандити «рулили» всім. І мене викупили в моїх музикантів за ящик горілки, як співачку. Я утримувала всю свою сім’ю з 14 років», - зазначила вона.

У 18 років дівчина закохалася і невдовзі дізналася, що вагітна. Але її коханий був одружений і запропонував зробити аборт. Зберегти вагітність юну співачку вмовили найрідніші люди. Пізніше новоспечені дідусь із бабусею взяли на себе опіку внука Микити, кола мама-одиначка відважилася спробувати удачу на фестивалі «Червона рута».

За словами Марини Одольської, неповторного голосу для участі у фестивалі виявилося замало. «Ці кам’янецькі бандити допомогли мені поїхати на фестиваль. Для обласного туру мені писав пісні і фонограми Олександр Пономарьов. Їх потрібно було купити, але в мене не було грошей. Ця сума була 500 доларів, - згадує співачка. - Я співала у ресторані, й один з відвідувачів запитав чого я така сумна. А потім сказав: зараз ми з братками зберемося». 

Завдяки допомозі банди меценатів, Марина на фестивалі зайняла перше місце. Окрилена успіхом, вона здобула гран-прі у наступному конкурсі «Мелодія» у Львові. Там вона й познайомилася із засновником території «А» Олександром Бригинцем.

«Головний приз був чотири тисячі доларів. Мені територія «А» одразу відзняла кліп», - говорить співачка.

Хіти Марини посідали перші місця. У той час на гастрольних турах 22-річна співачка познайомилася з 40-річним співаком Сергієм Манеком. Невдовзі пара одружилася, а пізніше у подружжя народилася дівчинка. Як зізналася артистка, з народженням доньки у неї прокинулося справжнє материнство. Однак декрет виявився випробуванням для чоловіка Сергія.

«Він забороняв мені їздити в Кам’янець-Подільський провідувати сина. Я терпіла мовчки», - поділилася вона у сюжеті.

Потім почалися спроби співачки відновити кар’єру після кількарічної паузи. Супровід від Марини Одольської надавав неповторного звучання таким учасникам «Голосу країни», як Міла Нітіч, Арсен Мірзоян і Тоня Матвієнко. Але поки артистка трималася за можливість стояти на сцені, особисте життя жінки тріщало по швах.

«Сталося так, що у чоловіка почалася залежність. Це був не алкоголізм», - сказала Марина Одольська.

Після кільох реабілітацій чоловіка, остаточну крапку у їх шлюбі поставив черговий рецидив. Жінка почала брати доньку із собою на ефіри. Поки Марина була на сцені, 5-річна Люба сиділа за пультом із звукорежисером Євгеном Івановим. Їхнє спілкування переросло в дружбу і навіть більше. Через суд Марина отримала всі папери на розлучення із попереднім чоловіком і одразу ж подала заяву із Євгеном до ДРАЦСу.

Її теперішній чоловік молодший за неї на чотири роки і обожнює обох дітей Марини. Проте Одольська хотіла подарувати Євгену сина. Вагітність у 30 з «хвостиком» стала випробуванням, і в артистки сталися передчасні пологи. На щастя, лікарям вдалося виходити немовля.

Третій декрет не поставив крапу на бажанні Марини бути на сцені. Як зазначила співачка, чоловік теж її постійно підтримував і підштовхував. Тож за три місяці музичне подружжя організувало сольний концерт Марини в палаці «Україна». Після того коханий для неї стає не лише звукорежисером, але й співпродюсером.

Почалися гастролі, кліпи та ротації. «І тоді я дізналася про вагітність. Андрій – це кіндер-сюрприз», - сказала в інтерв’ю Марина.

Народження четвертої дитини теж її не зупинило. Тепер вона проводить уроки з вокалу у музичній школі, а під час пандемії жінка встигла опанувати нову професію - перукаря. Із ножицями у руках артистка планує фінальний «камбек» на велику сцену. За її словами, у неї записаний новий альбом пісень та багато творчих ідей. Головне, щоб на все вистачило часу.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую