ye-logo.v1.2

У Хмельницькому музеї відкрили мистецьку виставку логотипів

Культура 1371
Серед найвідоміших логотипів автора – логотип Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Шевченка, газети «Подільські вісті», «Подільська зоря» та інші
Серед найвідоміших логотипів автора – логотип Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Шевченка, газети «Подільські вісті», «Подільська зоря» та інші. Фото: з фейсбуку

Автором експозиції став відомий хмельничанин.

Днями відбулося відкриття ретроспективної виставки відомого хмельницького митця, члена Хмельницької обласної організації Національної спілки художників України Якова Павловича «Сповідь: створені проекти оптимальне вирішення індивідуального дизайну». Експозицію відкрили у художньому обласному музеї.

Як зазначають а сторінці музею, зазвичай при створенні фірмових торгових знаків знеособлюють художника-виконавця. Проте завдяки цій виставці у хмельничан є нагода познайомитися з автором, у творчому доробку якого понад 350 фірмових знаків, логотипів, піктограм, екслібрисів, близько сотні буклетів, дизайн більше двох десятків книг, а також плакати й каталоги підприємств України та Туркменістану.

Оперуючи різноманітними формами, символами, кольорами та шрифтами Яків Павлович вирішує в цих графічних мініатюрах складні завдання, які визначають особливу культуру та ідеали певних організацій.

«Світ став занадто динамічно рухатися. З того моменту, як ви прокидаєтеся вранці, щоб вимкнути будильник на своєму телефоні, до того самого моменту, коли переглядаєте останні новини перед сном, вас оточують сотні логотипів. Ймовірно, ви не звертаєте на них уваги. Але це тільки на перший погляд. Адже логотип – один із найважливіших елементів фірмового стилю, основне завдання якого – виділити компанію або товар серед собі подібних і створити впізнаваний образ в свідомості цільової аудиторії», - йдеться у повідомленні.

Переглянути експозицію можна до 19 грудня в Хмельницькому художньому обласному музеї за адресою Проскурівська, 47.

Виставка триватиме до 19 грудня.
Автор робіт - Яків Павлович.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую